198 KİŞİLİK KADROYA 2 GÜNDE 4 BİN MÜRACAAT

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından alınacak 198 daimi işçi için Türkiye

198 KİŞİLİK KADROYA 2 GÜNDE 4 BİN MÜRACAAT
07 Ocak 2010 - 18:10
İş Kurumu (İŞKUR) Şubesi'ne 2 günde yaklaşık 4 bin kişi müracaat etti. Sabah erken saatlerde İŞKUR'un kapısında kayıt olmak için sıra bekleyen işçiler arasında zaman zaman izdiham yaşandı. İşsizler, simitle karınlarını doyurdu.

TİGEM tarafından alınacak, 198 işçi alınacağını duyan yüzlerce işsiz, Şanlıurfa kent merkezindeki İŞKUR'a akın etti. Türkiye'de olduğu gibi, işsizliğin yaygın olduğu Şanlıurfa'da da, TİGEM'de traktör sürücüsü, kaynakçı, oto elektrikçi, dizel motor ustası, torna ustası, zirai aletler ustası, pompa ustası ve sulama ustasının alınacağı alanda iş bulabilmek için ilk 2 gün içersinde İŞKUR'a 4 bin kişi müracaat etti. İŞKUR kapısı önünde uzayan sıra kuyruğunda saatlerce ayakta bekleyen işsizler, zaman zaman araya giren uyanık işsizlerle tartışıp bina girişinde izdihama neden oldular. Tartışmaların sık sık yaşandığı İŞKUR önünde olası bir kavganın yaşanmaması için görevliler polis istedi.

Internet yoluyla İŞKUR'a kayıt yapılabileceğini belirten İŞKUR Müdür Vekili Mahmut Kaya, “198 kişinin alınacağı daimi işçi kadrosuna müracaat etmek isteyenler, Türkiye’nin her bölgesinden Şanlıurfa’ya geliyorlar. Bu yüzden zaman zaman sıra yüzünden tartışmalar ve izdiham görüntüleri ortaya çıkıyor. Biz bu durumu önlemek amacıyla 20 personele günde ortalama olarak 2 bin kişinin kaydını yapıyoruz” dedi.

Saatlerce İŞKUR'un kapısında kayıt olmak için sıra beklediğini söyleyen 35 yaşındaki Enver Güner, burada haklarının gasp edildiğini belirterek şöyle konuştu, “Ben 3 yıldır TİGEM’de geçici işçi olarak çalışıyordum. 198 kişilik kadronun açılması üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kendi bölgesindeki insanları Şanlıurfa’ya yönlendirerek, daha önce TİGEM’de çalışan işçilerin haklarını ellerinden aldı. Bu durumda bizler perişan olduk” dedi.

Baba olduğunu sırada öğrendi

İş başvurusuna kayıt yaptırmak için Ceylanpınar İlçesi'nden sabah saat 5.00'de İŞKUR binasına gelen 28 yaşındaki Abdin Çirik, baba olduğu müjdeli haberini işsizlik kuyruğunda aldı. Eşi Meral Çirik’in hamile olduğunu ve 28 yıldır iş bulmak için çalmadık kapı bırakmadığını dile getiren Abidin Çirik, “Saatlerdir kayıt yaptırmak için burada sıra bekliyorum. Burada beklerken bana gelen telefonla baba olduğumu öğrendim. Bu müjdeli habere hem sevindim, hem de işsiz olduğum için üzüldüm. Ailemi geçindirmek için iş istiyorum” dedi.

Kayıt yaptırmak için çoğunluğunun ilçelerden geldiği işsiz gençler, karınlarını simitle doyurmaya çalıştılar. 198 kişinin alınacağı işten pek umutlu olmadığını söyleyen 10 çocuk babası Mahmut Kaya, TİGEM’e alınacak işçilerin bölgesel torpile isimlerinin şimdiden belli olduğunu ancak yinede bir umut olarak kayıt yatıracağını ifade etti










Bu haber 2380 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması