6 MAYIS RADYO GÜNÜ KUTLU OLSUN

RADYO LİVA HABER MERKEZİ81 yıl önce yayıncılığın başlamasıyla, bugünleri yaşamanın mutluluğunu duymaktayız. Türkiye’de ve Şanlıurfa’mızda Radyo Yayıncılığı yapan meslektaşlarımla birlikte, ne yazık ki

6 MAYIS RADYO GÜNÜ KUTLU OLSUN
05 Mayıs 2008 - 20:09
sıkıntılı günleri de yaşamaktayız. Bu sıkıntılı günlerin aşılacağını, radyonun gerçek anlamada hak ettiği yere geleceğini umut ediyoruz. Gerek Radyo Televizyon Meslek Birliğimiz ( RATEM ), gerekse bu konuda emek veren diğer kuruluşlarımız, çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.
06 Mayıs Radyo günü sebebiyle tüm meslektaşlarımın ve radyoya gönül vermiş tüm arkadaşlarımın Radyo Gününü Kutluyorum.
Saygılarımla…
Mehmet Mahmutoğlu - Radyo Liva Yönetim Kurulu Başkanı

RATEM YÖNETİM KURULUNUN YAYIMLADIĞI METİN AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR.
6 MAYIS RADYO GÜNÜ KUTLU OLSUN…
Türkiye’de radyo yayıncılığı, dünyadaki radyo yayınlarından birkaç yıl sonra 6 Mayıs 1927 yılında başlamıştır.
Bugün radyo yayıncılığının başlamasının 81’inci yılında tüm yayıncılar olarak “6 Mayıs Radyo Günü”nü kutlamanın mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz.
Biz radyoyuz. Hayatınızın ortasındayız, kâh keyifli sohbetlerle efkârınızı dağıttık, kâh verdiğimiz haberlerle dünyayı size getirdik, kâh spor müsabakalarıyla coşturduk, kâh müziğin tınısıyla anılarınızı canlandırdık.
Radyo hayatın ta kendisidir. Yaşamdan tat almamızı sağlar, keyif verir, huzur verir, haber verir. Radyo arkadaştır, radyo dosttur, radyo yarendir, gece gündüz sabah akşam yanımızdadır.
Radyo yaşamın her yerindedir…
Radyo ne zaman nerede olursanız olun sizinle birliktedir. Uzakları yakın eder, hatırlar, hatırlatır, anar, andırır. Uzun yolda arabada, evde, işyerinde, tarlada, radyo her yerde arkadaşınızdır. En yakın dostunuzdur. Radyo sizdir, radyo bizdir, radyo hepimizdir.
Hepimizin hayatında bu kadar çok yer kaplamasına rağmen, ne yazık ki hala sorunları ve ihtiyaçları da var radyo yayıncılığının:
•Çağdaş, evrensel yayıncılık ve gelişen teknolojinin beklentilerini karşılayacak, toplumun gelişimine uygun, yeni bir radyo televizyon yasası.
•Radyo Televizyon kuruluşlarının kullandıkları kanal ve frekansları için kalıcı lisansların verilmesi, 
•Yerel ve bölgesel yayıncılığın korunması ve güçlendirilmesi için reklam harcamalarından pay ayrılması,
•Telif Hakları konusunun kabul edilebilir, yayıncılığı tehdit etmeyecek bir çözüme ulaşılması 
•Radyo televizyon yayıncılığının bir kamusal hizmet olduğu gerçeğiyle; yayıncıların, kamudan aldığı elektrik, iletişim, ulaşım, posta gibi mal ve hizmetlerden indirimli yararlanması…
Ancak bunların hiçbiri çözümlenemez değil. Çünkü beraberiz, birlikteyiz güçlüyüz. 750 yayın kuruluşu olarak Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği RATEM' in çatısı altındayız.
Bugün radyo yayıncılığımızın 81’inci yılında radyo alıcıları evimizde, telefonlarımızda, cebimizde, otomobilimizde ve yayınlarımız uydular yada Internet sayesinde artık dünyada her yerde...
6 Mayıs Radyo Gününüz Kutlu Olsun!
RATEM YÖNETİM KURULU

Bu haber 2358 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü