8 günde cennet koylara yolculuk ve Bodrum turları

Bodrum’un esşiz doğası ve dezini vazgeçilmeziniz olacaktır. Alaturka Yachting ile keyifli seyahatler yapabilirsiniz.

8 günde cennet koylara yolculuk ve Bodrum turları
08 Aralık 2015 - 08:17

Antik çağlardan günümüze kadar ulaşan büyük ve köklü bir medeniyete sahip olan Bodrum, günümüzde ise turizmin önemli destinasyonları arasında kendine yer bulmuştur. Ege’nin en ünlü tatil beldesi konumunda ki Bodrum, herkese özel bir tatil imkanını sunar. Ziyaretçilerine istediği herşeyi veren bu şirin sahil kentinin en bilindik özellikleri köklü tarihinin doğayla iç içe olmasıdır. Günümüz de ise turizmin her türlüsünü sunabilecek kapasiteye sahip olan Bodrum, özellikle yeni gelişmekte olan mavi turlar konusunda da hayli iddialı bir konuma gelmiştir. Mavi turlarla ilgili bölüm Detaylarına ulaşmak için..


Mavi turlar her kesimden insanın hayatında bir kez yaşaması gereken güzel tecrübeler arasında yer alır. Özellikle deniz tutkunu kimseler tarafından tercih edilen bu uygulama ile hem yeni yerler, hem yeni kültürler görüp tanımanız mümkün. Bununla birlikte genellikle eşsiz koylara doğru yol alan mavi yolculuklarda, cennetten kopma mekanları görüp büyülenmeniz muhtemel. Belki de en çok tercih edilmesinde ki sebeplerden birisi kısa süre içerisinde birden fazla mekanın gezilip görülmesi ve zaman geçirilmesidir. Bodrum çıkışlı olan, 8 gün süren ve birden fazla mekana uğrayan bu turun program detayları ise aşağıda yer almakta;


 


1 Gün Bodrum


Bodrum son derece eğlenceli bir şehir. Mavi yolculuğa çıkmadan önce Bodrum kalesini, antik tiyatroyu, Türkbükü’nde bulunan eşsiz güzellikte ki beyaz evlerini ziyaret edip tekneye ulaşın. Akşam yemeği teknede ikdam edilecek. Gece yola çıkılmadan önce Bodrum’un ünlü gece kulüplerini ziyaret ederek eğlenebilirsiniz.


2 Gün Bodrum - Çökertme


Gece yolculuğunun ardından ilk durak Orak adası olacak. Henüz doğallığının bozulmamasının belki de yegane sebebi ulaşımın kolay olmayışı. Renkli deniz balıklarını sığ sularda rahatlıkla görebileceğiniz bu güzide ada, dalış ve şnorkel ile yüzme için ideal bir mekan. İsterseniz adaya çıkıp zeytin ağaçları arasında yüzebilir veya tarihi Bizans kalıntıları seyre dalabilirsiniz. Akşam yemeği içinse ilk durak Çökertme olacak.


3 Gün Çökertme - Uzun Liman


Çökertme koyu, kalın çam ormanları ile kapalı olan, yeşil mavi ile adeta buluştuğu bir noktayı andırıyor. Yüzmenin keyfini sonuna kadar yaşayabileceğiniz Çökertme koyunda, Yedi adalar manzarasını da seyre dalmanız mümkün. İkinci durak zaten 7 adalar olacak. Küfre koyunda zaman geçirmenin ardından Uzun Limanda akşam yemeği ve geceleme gerçekleşecek.


4 Gün Uzun Liman - İngiliz Limanı


Sabah ilk iş turkuazı andıran sularda yüzmek ve zaman geçirmek olacak. Zira eşsiz manzaraya sahip olan Uzun limanda kahvaltı yapmak ayrı bir keyf verecek. Öğleden sonra ki programda ise ilk durak Longoz koyu. İkinci durak ise İngiliz koyu olacak. Her iki koy birbirinden güzel. Keyfini ve güzelliğini sonuna kadar yaşayın.


5 Gün İngiliz Limanı - Karacasöğüt Köyü


Programın 5. Gününde Sedir adası ilk durak olacak. Küçük bir plaja sahip olan bu adada harika zaman geçirilecek. İsterseniz bin 500 kişi kapasiteli antik tiyatroyu gezin isterseniz küçük ama huzurlu bir plajda zaman geçirin. Her halukar da Sedir Adası size huzuru ve mutluluğu verecektir.


6 Gün Karacasöğüt Köyü - Kisebükü


Mavi turların güzel olan yanı uzun süreli gerçekleşebilmesi. Bu sebepledir ki birden fazla alanda gezi programı oluşuyor. Turun 6. Gününde Kargılı koyu ve Kisebükü’nün güzellikleri gezilip görülecek. İsteyenler sabah kahvaltısından sonra kendini ılık sulara bırakabileceği gibi Bizans döneminden kalma kalıntıları da bölgede görmeniz mümkün. Gulette zaman geçirmek isteyenler ise denizin maviliği içerisinde oldukça hoşlanacağı aktivitelere katılabilir.


7 Gün Kisebükü - Bodrum


Programın son gününde Kisebükü, Papuç Burnu ve Yalı Çiftlik Koyu gezilecek.Akşam gecelere bu koyda. Eşsiz manzaraya sahip olan bu koyda zaman geçirebilir ve denizin keyfini sürebilirsiniz.


8 Gün Bodrum


Sabah Bodrum’a teknemiz ulaştı. Kahvaltıdan sonra tekneden ayrılış.


Bodrum Tur programları


Bodrum son derece büyük bir liman kentidir. Özellikle yaz dönemlerinde nüfusu bir milyona yaklaşmakta. Gerek gezilecek yerleri, gerek denizi ve plajları ile dikkat çeken Bodrum, tarihi ve kültürel yapısıyla da insanı büyüleyici bir etkiye sahiptir. Özellikle denizi, ayrı bir tutkudur. Bu tutku o kadar büyümüştür ki, bunun sonucunda yat turları ve mavi yolculuklar bölgede sıklıkla yaıpılınr duruma gelmiştir .Özellikle çevresinde yer alan Kos, Leros, Patmos, Kalymnos, Simi, Knidos gibi yunan adalarının yanı sıra ülkemizin tatil cennetleri olarak gösterilen Didim, Datça, Kuşadası gibi merkezlere yakın olmasıyla da önemli bir avantaj konumundadır. Bodrum’da başlayan mavi yolculuklar Marmaris kıyı şeridi boyunca Yunan adalarına kadar uzanan bir alanı kapsamakta, bu sayede eşsiz koylar, harika plajlar ve tarihi eserler karşımıza çıkar. Tura katılan için yapması gerekende sadece keyfini sürmek olacaktır. Kaynağa buradan ulaşabilirsiniz.


Bu haber 3027 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu