9 ÇOCUK SAHİBİ ANNEYE SİVEREK BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverek İlçesine bağlı İncaz Köyünde yaşayan, eşi tarafından terk edilen 9 çocuklu anneye Siverek Belediyesi

9 ÇOCUK SAHİBİ ANNEYE SİVEREK BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI
13 Kasım 2010 - 23:51
sahip çıktı.
 
Köyde yaşayan vatandaşlar tarafından durumları Belediye Başkanlığına bildirilen ailenin durumunu yerinde incelemek amacıyla Belediye Başkan Yardımcısı Fatime Sun Dağlı ile Belediye Beyaz Masa Bürosu, anne ile 9 çocuğunun yaşadığı köyde incelemelerde bulundu.
        
Babaları tarafından terk edilen ve köyde yıkık bir harabede yaşayan anne ve 9 çocuğu yaşadığı sağlıksız ortamdan alınarak Siverek merkezde yeni evlerine yerleştirildi. Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın talimatıyla Beyaz Masa ekibi aile hakkında hazırladığı raporun ardından talimatlar doğrultusunda, aileye ilçenin Kale Mahallesinde yeni bir ev kiraladıktan sonra,  ev eşyası alarak aileyi yeni evlerine yerleştirdi.  Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Fatime Sun Dağlı "aile hakkında gerekli bilgileri topladıktan sonra köydeki yaşadıkları harabe evde inlemelerde bulunduk. Ailenin yaşadığı sağlıksız ortamdan uzaklaştırılması kararını aldık ve Belediye Başkanımız ile bilgileri paylaştık. Yine Belediye Başkanımızın talimatı doğrultusunda Beyaz Masa çalışanlarımız ile birlikte aileye ilçe merkezinde ev kiraladık. Evde eksik olan buzdolabı, çamaşır makinesi, halı, mutfak erzağı, temizlik malzemesi, yatak, yorgan, elbise ve benzeri tüm eşyalarını alıp evlerini dizdikten sonra aileyi köyden alıp yeni evlerine yerleştirdik" dedi.
   
9 çocuğu ile yeni evlerine kavuşan Hanım Ağırağaç(56) "yapılan bu çalışmalardan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarıma sahip çıkıp yeni bir yuvaya kavuşturdu. Allah razı olsun. Emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Bu haber 2729 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması