ABD Adana 2. Konsolosu Wilson'un Şanlıurfa Ziyareti

Ali LEYLAKABD Adana 2. Konsolosu Andy Wilson Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde İncelemelerde Bulundu. Kaymakam ve Belediye Başkanı ile Görüşen Wilson, Görüşmesini Rutin Bir Ziyaret Olarak Değerlendirdi. Andy Willson, bugün Viranşehir İlçesi'ne giderek, Belediye Başkanı Emrullah Cin'i makamında ziyaret etti. Daha sonra basına kapalı devam eden görüşme sonrası, Konsolos Willson, belediye binasından ayrılarak Viranşehir

ABD Adana 2. Konsolosu Wilson'un Şanlıurfa Ziyareti
03 Şubat 2007 - 13:24
Kaymakamı Ogün Bahadır'ın makamına geçti. Kaymakamlıkta yapılan görüşme de basına kapalı olarak gerçekleşti. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
ABD Adana 2. Konsolosu Andy Wilson, Belediye Başkanı Emrullah Cin ile görüşmelerinden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı. Wilson, ziyaret nedeninin rutin olduğunu ve eski dostu Belediye Başkanı Emrullah Cin ile görüşmeye geldiğini belirtti. Wilson, "Bu bölgeye sık sık ziyaretlerde bulunuyoruz. Amacımız bölge hakkında bilgi almaktır" dedi.

Wilson son günlerde Kuzey Irak'ta yaşanılan gelişmeler hakkında gazetecilerin soruları üzerine şöyle konuştu:

"Benimde bildiklerim sadece basında okuduklarımdır. PKK koordinatörü Türkiye'ye geldi. Onlarla görüştü bu konu üzerine, tabi bildiğiniz gibi ABD Irak ile ilgili bir politika geliştiriyor, belki Kuzey Irak'ta da bazı politikalar getirebilir, bundan emin değilim. PKK konusunda Türkiye Amerika'dan çok şey istiyor, bekliyor, bu Türk Amerikan ilişkilerinde önemlidir. Tabi şuanda ABD Irak'ın kendi sorunları ile ilgileniyor. PKK konusunu Irak hükümeti ile Türk hükümeti kendi aralarında çözmelidir."

Görüşme bittikten sonra basına açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, "ABD'nin Adana Konsolosluğu zaman zaman bizleri rutin bir şekilde ziyaret ediyor. Görüşme sırasında konsolosluğa belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Dünyadaki gelişmeler hakkında sohbet ettik. Halkımızın başta Irak ve bölgede yaşanılanlara nasıl baktığını ifade ettik. Türkiye'deki seçimler ve son gelişmeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bu toplantı rutin bir çalışma olarak bize bildirildi. Konsolosluk zaman zaman bizleri ve çevre illeri ziyaret ediyor. Kendisini konuk ettik" diye konuştu.

Görüşmeden sonra Belediye Başkanı Emrullah Cin, ABD konsolosuna Viranşehir Belediyesini tanıtan Kürtçe bir tanıtım belgesel cd'si ve belediyenin hazırladığı takvimi hediye etti. Görüşme sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Naif Aslanda hazır bulundu. ABD'nin Adana 2. Konsolosu Andy Wilson daha sonra ilçeden ayrılarak Mardin'e geçti.

Bu haber 2509 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem