Ağaç katliamı başladı!

Dünyanın ekolojik dengesine en büyük darbe vurulan günler başladı! En büyük Noel ağacı, parktan kesildi, helikopterle Vatikan'a getirildi! Papa 16. Benediktus: "Ağacı seyretmekten

Ağaç katliamı başladı!
16 Aralık 2006 - 13:10
pek mesut oldum" dedi..
Noel'de Roma'nın San Pietro Meydanı'na dikilmek üzere bugüne dek en büyük çam ağacı getirildi.

İtalya'nın güneyindeki Sila Ulusal Parkından getirilen 9 ton ağırlığında ve 33 metre yüksekliğindeki çam ağacı, helikopterle Vatikan'a taşındı.

Noel ağacını taşıyan görevlilerin başında bulunan Eugenio Ripepe, "Sila parkında kesim ve taşıma işlemiyle üç gün uğraştık" dedi.
Köknar ağacı bu sabah San Pietro Meydanı'na dikildiğinde, haftalık halka hitabı için balkona çıkan Papa 16. Benediktus, "Ağacı seyretmekten pek mesut oldum" dedi.
Katolik dünyasının merkezine daha önce dikilen ağaçlar, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden geliyor ve 32 metreyi aşmıyordu. 33 metrelik devası çam ağacı, bugünlerde süslenecek ve Noel arifesi 24 Aralıkta ışıklandırılacak.

Vatikan San Pietro Meydanı'na Noel ağacı dikme geleneği, tarihte ilk Polonyalı Papa olan, 16. Benediktus'un selefi müteveffa Papa II. Jean Paul tarafından 1982'de başlatılmıştı.
KAYNAK: habervakti.com'dan alınmıştı
Bu haber 2176 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü