AHMET TÜRK'E KÜRTÇE AÇIKLAMALI DESTEK

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, bazı kuruluşların bir araya gelmesiyle oluşturulan ‘Demokrasi Platformu’, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet

AHMET TÜRK'E KÜRTÇE AÇIKLAMALI DESTEK
01 Mart 2009 - 20:57
Türk’ün, TBMM’deki grup toplantısında Kürtçe konuşmasının TBMM TV tarafından kesilmesine ‘Kürtçe’ basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
İnsan Hakları Derneği, KESK, Mazlum-Der, Genel-İş ve DTP’nin oluşturduğu Şanlıurfa Demokrasi Platformu, ana dilde konuşmanın her alanda serbest bırakılması amacıyla basın açıklaması yaptı. Platform üyesi yaklaşık 100 kişi, ellerinde Kürtçe dövizler taşıyarak Karakoyun İş Merkezi önünde toplandı. Burada ana dilin her yerde özgürce konuşulması yönündeki isteklerini Kürtçe sloganlar atarak dile getiren grup adına KESK Dönem Sözcüsü Emin Sözen, basın açıklamasını Kürtçe okudu. Ahmet Türk’ün grupta yaptığı Kürtçe konuşma sırasında televizyon yayınının kesilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Sözen, Kürtçe yayın yapan TRT 6’nın da halkın beklentilerinden uzak devlet politikasında yayın yaptığını ileri sürdü.
Sözen’in, konuşması sık sık ‘TRT Şeş, Ruye Reş’ (Kara Yüzlü TRT 6) sloganıyla kesildi. Çok sayıda sivil polisin de önlem aldığı açıklamanın sonunda Türkçe konuşan Sözen, “Kürtçe bu ülkede milyonlarca insanın konuştuğu onlarca ana dilden sadece bir tanesidir. Eğer hepimiz kardeşsek ve bu ülkede beraber yaşamaktan başka bir seçeneğimiz yoksa birbirimizi anlamak zorundayız. Bu temelde çaba harcamak durumundayız” dedi.
Sözen’e alkışlarıyla destek olan grup, açıklamanın sona ermesinin ardından olaysız dağıldı.

Bu haber 2832 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem