Ak Parti'den istifa eden Fakıbaba için 10 bin kişi toplandı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAAKP'den istifa ederek SP'ye giren Belediye Başkanı Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba için destek mitingi için 10 bin kişi

Ak Parti'den istifa eden Fakıbaba için 10 bin kişi toplandı
18 Ocak 2009 - 14:46
toplandı.

YENİDEN aday gösterilmemesi üzerine AKP'den istifa ederek Saadet Partisi'ne katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba için düzenlenen destek mitingi düzenlendi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingte zaman zaman izdiham ve gerginlik oldu.

Miting yoğunluğu nedeniyle Atatürk Bulvarı çift yönlü olarak araç trafiğine kapandı. Bazı araç sürücülerin kalabalığa rağmen yoldan geçmek istemesi tepkiye neden oldu. Araçların geçmesine izin vermeyenler, bu uygulamanın Vali Yusuf Yavaşcan'nın talimatı üzerine yapıldığını öne sürerek, ‘Vali istifa’ sloganı attı. Bunun üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdür yardımcıları devreye girererek öfkeli kişileri sakinleştirip, araçların geçişlerine izin verdi.

Tekbir getirip ‘Urfa seninle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde belediye binası önünde kurulan platforma çıkan Belediye Başkanı Fakıbaba kendisini istemediği iddia edilen AKP'li 7 milletvekilinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yanılttığını savunarak, “Benim hiçbir günahım yokken, maalasef 7 AKP'li vekil beni istemediği için 2 gün önce AKP'den istifa ettim. Bundan sonraki hizmetimi Saadet Partisi'nde sürdüreceğim. Ben ve ekibim halkımız için seferber olduk. Allah'a şükür boğazımdan hiç haram lokma geçmedi. Beni karalamak için çok iftiralarda bulundular. Ben dünyanın en zengin insanıyım. Çünkü sizlere olan sevgim, sizlerin bana olan sevgisi benim için parayla ölçülemez” dedi.

Bağırmaktan sesi kısılan Fakıbaba'nın konuşması sık sık ‘Vekiller istifa’ sloganıyla kesildi. Destek mitinginde kentin düşmandan kurtuluşu için bestelenen ‘Yaşasın Urfalılar teslim olmadı’ müziği eşliğinde coşan kalabalık, ‘7 vekil dersi sandıkta alacak’ diye slogan attı. Çok sayıda polisin görev aldığı miting yaklaşık 2 saat sürdü.


 
Bu haber 2024 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması