ALİ LALE İLE RÖPORTAJ

Şanlıurfa Ak Parti aday adayı Ali Lale ile Siverek Gençlik Sitesi editörlerinin yaptığı röportaj.

ALİ LALE İLE RÖPORTAJ
28 Mart 2011 - 12:59

 

Hocam kendinizi tanıtır mısınız?    
    
    
1955 yılında Siverek’te doğdum, ilköğrenimini gazi paşa ilkokulunda okudum. Ortaokulu Siverek ve Ş.Urfa’da tamamladım. Liseyi yatılı ve burslu olarak Ş.Urfa ve Ankara’da okudum. İktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olarak Memuriyet hayatına 1983’te Suruç 100.yıl İlçe Halk Kütüphanesinde başladım. 1991’de Hilvan kütüphane müdürlüğüne atandım.
 
      
1998’yılında Ş.Urfa İl Kültür Müdür Yardımcılığına atandım 3 yıl İl Kültür Müdürlüğü görevini üstlendim. İsteğim üzerine 2002 yılında Siverek İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne atandım  Evli olup 4’ü eğitimci, 4 öğrenci olmak üzere 8 çocuk babasıyım
 
      
Bu süre zarfında halkı aydınlatmak ve halka kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla sayısız seminerler, konferanslar ve paneller düzenledim, ayrıca Toplum yararına yazdığım yüzlerce makale Ş.Urfa ve Siverek’in mahalli gazetelerinde yayımlandı. Toplumsal içerikli iki kitabımı okuyucularla buluşturmuş olup    son kitabım baskıya hazır hale gelmiş bulunmaktadır.
 
Neden Ak Partiyi seçtiniz?
 
     
Ak Parti iktidarı boyunca; Türkiye Cumhuriyetini demokratikleştirme ve hukukun üstünlüğünün yerleşmesinde, Anayasa ve sektörlerde; sağlıkta ulaşımda,  eğitimde devrim niteliğinde reformlar yapmıştır. Hükümetler üzerinde bulunan, halka kan kusturan karanlık yapılanmayı ve siyaset üzerindeki askeri vesayeti bitirmiş olup 9 yıllık iktidarı süresince, devrim niteliğinde reformlar yaparak Türkiye’nin aydınlık ve özlem duyulan yarınlarının yaşanmasına vesile olmuştur. Gayemiz Türkiye’de bu reformların devam edilerek, halka hizmetin en iyi bir şekilde sürdürülüp, bölgeye barış, sevgi ve hoşgörünün hakim kılınmasıdır. Hükümet nezdinde; tarım, kültür, turizm ve sanayi sektöründe yeni yatırımlara imza atmak,  Bununla beraber bölgede güvenli bir ortam oluşturup, girişimci ve yerli iş adamlarının bölgeye yatırım yapmalarını sağlayıp yerli sanayiyi teşvik ederek, bölgede işçi istihdamının artmasını ve bölge insanına iş, aş ortamı hazırlayarak halkın refah seviyesini yükseltmektir. Bu hizmetlerin devamına katkı sunmak gayesiyle Ak partide Milletvekili aday adayı oldum.
 
Şayet milletvekili olursanız hangi çalışmaları yaparsınız.
 
       
Öncelikle Allah her şeyin hayırlısını versin, memlekete hangisi hayırlıysa o olsun. Bu konuda tüm aday adaylara başarılar dilerim.
 
      
Allahın izniyle ve kısmet olursa millet vekili seçildiğim taktirde yapacağım çalışmaların başında bölge halkını üç ayda bir ziyaret edip sorunlara ortak bir karar mekanizması tarafından bakılmasını sağlamak bu nedenle sivil toplum kuruluşları, dernekler diğer mahalli temsilcileriyle birebir görüşüp sorunların çözümüz için güç birliği yaparak çalışacağız. Ortak karar mekanizması oluşturduktan sonra, eğitimde tarımda, turizm, kültür ve sanayi sektörünü de kapsayacak şekilde iş istihdamının oluşmasını sağlayarak üretimi meydana getirecek projelerin tespiti konusunda çalışmalar yürütülecektir.
 
 
     
Yapacağımız tüm projeler kamuoyu ile paylaşılacak. Projelere halkın sahiplenmesi diğer bir deyişle onay verilmesi durumunda projeleri, Hükümet nezdinde yatırım programına almak ve uygulaması konusunda çalışma başlatmak çok kolay olacaktır. Bu uygulamalarla hedefimiz halkın sorunlarına halkın gözüyle bakabilmek ve onların gözüyle çözümler üretilebilmesini sağlamaktır.
 
 
     
Özellikle büyük yatırımların yapılması için Siverek’in İl olması gerektiğinin inancı içindeyim. Bu da yine ortak aklın bir projesi olacaktır. Hükümet nezdinde bunun yararlarını anlatarak il olma projesinin gerçekleşeceğine inanıyorum.
 
     
Bu projelerin hayata geçirilmesi toplumun daha güvenilir ve daha iyi bir yaşam standart’ına kavuşma amacına hizmet etmek demektir.
    
Bireysel olarak halka yapacağım hizmetlerde herkese kapımız açık olacak ve her ferde bir telefon kadar yakın olacağım. Bu hizmetleri halka hizmet hakka hizmet anlayışı ve sorumluluğu içinde yapacağım.

Siverek Gençlik Haber


Bu haber 3632 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması