ALİ MURAT BUCAK İLE SİTE EDİTÖRÜ RAMAZAN BENZER İLE ROPÖRTAJ

Siverek gençlik sitesi haber editörü Ramazan Benzer, papatya falı haline dönüşen Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ülkede bir erken seçimin sinyallerini DYP İlçe Başkanı Ali Murat Bucak’la görüştü.

ALİ MURAT BUCAK İLE SİTE EDİTÖRÜ RAMAZAN BENZER İLE ROPÖRTAJ
05 Mayıs 2007 - 10:18
----Sayın Bucak; uzun yıllardır siyasi yaşamın içindesiniz. DYP ilçe başkanlığı görevini yürütüyorsunuz. Politikayı iyi bildiğiniz için son günlerde Türkiye'de gerek yaşanan Cumhurbaşkanlığı krizi gerekse bir erken seçimin olasılığını sitemizin okurları için değerlendirmenizi rica edeceğim.

----Bucak;  Öncelikle bana zaman ayırdığınız için sizin şahsınızda tüm çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ederim. İlçe teşkilatı olarak DYP’nin meclisteki cumhurbaşkanı seçimine katılmasını istiyorduk. Bunu parti yöneticilerimizden teşkilat başkanına ve GİK üyelerimizden Suna Kepoğlu ve Salim Ensarioğlu’na bizzat telefonla yaptığımız istişarelerde dile getirdim. Özellikle Suna hanım tam benim gibi düşünüyordu. Türkiye Cumhuriyeti Demokrasiyi demokrat parti ile tanıdı.
Türkiye’de yaşanan demokrasi savaşını yıllarca tek başına sırtladı. Ve bu günlere getirdi. Misyonumuza uygun olarak Meclise gelmemek veya meclise sahip çıkmamak, bize ve partimize yakışmaz. Tabi Ankara’da yaşanan diğer olaylardan haberimiz olmadığı için belki daha farklı olaylar cereyan etmiştir. Ama hiçbir bahane demokrat parti misyonuna sahip olan DYP ‘ye meclise girmeme hakkını veremez diye düşünüyorum. Türkiye sorunlarını demokrasi kuralları içinde halletmeye çalışmalıdır. Demokrasi rejimini zora sokunca, başka işler ve kurumlar devreye giriyor. Bu şartlarda yine DYP demokrasiye sahip çıkacaktır diye düşünüyorum.

 -----Sayın Bucak; Sizce Cumhurbaşkanını parlamentomu? Yoksa Halk mı? Seçmeli.


-----Bucak; En demokratik olanı halkın seçmesidir. Özgürlükten ve demokrasiden korkanların savunduğu fikir bunun zıttır. Çünkü cumhurbaşkanı seçimine bile müdahale etmek istiyorlardır.

----Sayın Bucak; Siverek siyasi yaşam açısından önemli bir kent. Bir erken seçim olursa DYP olarak buna hazırımsınız?


-----Bucak; Teşkilat olarak yapılacak her seçime hazır durumdayız.

-----Sayın Bucak sizce Abdullah Gülün seçilme şansı var mı?


----Bucak – Önemli olan isimler değildir. Demokrasinin işleyiş şeklidir, keşke DYP Kamil Turan’ı cumhurbaşkanı adayı gösterip 4 oyumuzu hatta AKP ve diğer partiler den aldığımız oylar la bu seçim işini halledip demokrasinin işleyişine katkıda bulunsaydık. Siyasi açıdan zaten AKP fire vermezse adayları seçilir. Bunda da anayasaya aykırı bir şey yoktur.

----Sayın Bucak; Abdullah Gül’ün seçilmesi halinde bunun demokrasiye, demokratik sürece etkisi ne olur.


----Bucak –;Anayasaya aykırı bir durum söz konusu değilse olur tabi.  Abdullah Gül yerine keşke başka bir aday üzerinde uzlaşılsaydı gönül isterdi ki,  Kamil Turan olsaydı mesela.

  --- Sayın Bucak; Son olarak Siverek halkına ve sitemiz okurlarına mesajınız nedir


Bucak;
Sadece anayasa hakları olan seçmek veya seçilmek hakkını sonuna kadar kullansınlar, uzlaşmazlık tutum sergileyen AKP ve bunu ateşleyen CHP ‘nın Türkiye’yi nereye götürmek istedikleri aşikârdır. Her birey özgürlükçü ve demokrasiyi sindirebilmelidir. Bütün Siverek halkına saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.
Bu haber 2417 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü