ALTI YÜZ NÜFUSUN YAŞADIĞI KÖYÜN HARİTADA YERİ YOK

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Kulaksız(hamo) Köylüleri elli yıldır haritada köy olarak

ALTI YÜZ NÜFUSUN YAŞADIĞI KÖYÜN HARİTADA YERİ YOK
05 Ekim 2009 - 07:50
görünmüyorlar.
     
Köylerinin 1958 yılında kurulduğuna dikkat çeken köyün illeri gelenlerinden Yahya Bişaroğlu, köylerinin resmiyete köy olmadığını tüm resmi işlemleri karabahçe muhtarlığı adı altına yürüttüklerini, belirterek şöyle dedi’’köyümüz 1958 yılında kurulmuş köyde 43 hane yaklaşık altı yüz nüfus ve bir ilköğretim okulu bulunmasına rağmen resmiyete kurulu bir köy olarak kabul edilmiyor. Büyüklerimiz köyü tescil işlemini yapmadıkları için köyümüz resmiyete köy veya mezra değil resmi işlemlerimiz için bizden 10 km uzakta bulunan karabahçe köyünü ismini kullanarak resmi işlem yapıyoruz, köyümüzün tescilini yapmak için defalarca ilgili mercilere başvurduk ancak bu güne kadar har hangi bir gelişme olmadı.
      
Köylülerin daveti üzerine AK Parti Şanlıurfa il genel meclisi üyesi Mehmet Yavuzaslan’la birlikte köyde incelemelerde bulunan Şanlıurfa il genel meclisi Başkanı Uğur Beyazgül köyde incelemelerde bulundu. Beyazgül, bu güne kadar tescili yapılmayan resmiyete görünmeyen köyün köy olarak tescilinin yapılması için gerekli çalışmaları yaparak köyün tescilinin bir an önce yapılmasını sağlayacaklarını’’belirti.
  
İl genel meclis Başkanı Beyazgül daha sonra köyde bazı fotoğraflar çekerek köylülerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  
Bu haber 2375 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu