ANADOLU İ. HATİP LİSESİNDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlu doğum programı düzenlendi.

ANADOLU İ. HATİP LİSESİNDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
22 Nisan 2015 - 12:28

Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından selamlama konuşmasını Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Hatipoğlu yaptı. Hatipoğlu konuşmasında toplumda baş gösteren ahlaki yozlaşamaya dikkat çekerek, “Sizlerde takdir edersiniz ki bugün toplumda özellikle ahlaki yozlaşma almış başını gidiyor. Gençleri çeşitli tuzaklara çekmek için nice oyunların sahnelendiği bu zamanda özellikle Peygamberimize yakışır bir neslin yetişmesinde görev alan imam-hatiplerin önlerine problemler çıkmaktadır. Bilindiği üzere 28 şubat süreciyle birlikte İmam-Hatip'ler üzerinde oynanan oyunları biliyorsunuz. Katsayı zulmü, üniversiteye girişlerinin engellenmesi bunlar tamamen gençlere yönelik yapılan tuzaklardı” dedi.

Program daha sonra okul öğrencilerinin okuduğu Kürtçe Mevlid ve ilahilerle devam etti. Ardından programa konuşmacı olarak katılan Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Şık konuşma yaptı. Mehmet Sırrı Şık konuşmasında, “Bizler bir arada yaşayamamanın sıkıntısını yaşıyoruz, bir sıkıntı var. Kendisinden beslendiğimiz meşreplerimiz, mensubu olduğumuz ırklarımız, dillerimiz, renklerimiz bütün bunların hepsi adeta bizim aramızda bir buhar olmuş durumda” dedi.

Program Bilal'i Habeş Tiyatrosunun oynanmasının ardından okul meslek hocalarından olan Abdullah Akıllıoğlu'nun yaptığı dua ile sona erdi.

Eyüp Sarı

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2715 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı