Avukat Güzeler: "Şeyh Said ve dava arkadaşlarına iadei itibar edilmelidir"

Avukat Mehmet Güzeler Şeyh Said Hazretlerinin şehadet yıl dönümünde, Şeyh Said ve arkadaşlarına iade-i itibar edilerek, yakınlarına tanzimat ödenmesi gerektiğini ifade etti.

Avukat Güzeler: "Şeyh Said ve dava arkadaşlarına iadei itibar edilmelidir"
29 Haziran 2020 - 19:30

Avukat Mehmet Güzeler Şeyh Said Hazretlerinin şehadet yıl dönümünde, Şeyh Said ve arkadaşlarına iadei itibar edilerek, yakınlarına tanzimat ödenmesi gerektiğini ifade etti.


Avukat Güzeler tarafından yapılan açıklamada, “Hükümet Yassıada yargılamalarının hükümsüz olduğuna ilişkin kanun çıkararak bu yargılamalar nedeniyle idam edilen, ceza alan veya tutuklu kalan kişilerin mirasçılarına tazminat verecek. 1925 - 1938 yılları arası Şeyh Said olayı Dersim İsyanına kadar geçen sürede on binlerce Kürd İstiklal Mahkemelerinde hukuksuz bir şekilde yargılandı. Bir kısmı idam edildi, bir kısmı sürgün edildi. İdam edilenlerin mezarlarını bile gizlediler. Mecliste 150 Kürd milletvekili var hiç biri bu kanun görüşülürken İstiklal Mahkemelerindeki yargılamaları dile getirip bu yargılamalar nedeniyle mağdur olan kişilerin mirasçılarına bir hak talep etmedi. Şex Said ve dava arkadaşlarına iadei itibar yapılıp yakınlarına tazminat verilmeli” diye konuştu.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 6116 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü