AZADİ HAREKETİ SİVEREK'TE ŞUBE AÇTI

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Kürdistan İslami Hareketi (AZADÎ) Siverek’te şube açtı

AZADİ HAREKETİ SİVEREK'TE ŞUBE AÇTI
03 Kasım 2014 - 07:40

Eylül ayında Diyarbakır’da yapılan kongre ile harekete dönüşen Kürdistan İslami Hareketi (AZADÎ) Siverek'te şube açtı.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Hareketin yönetici ve üyeleri, ilk şubelerinin açılışı için Siverek ilçesine gelerek ilçenin Rüştü Küçük Ömer Caddesinde bulunan Hareket şubesinin açılışına katıldı.

Şubenin açılışına ilçe dışından ve ilçeden birçok Hareket mensubunun yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ile HÜDA PAR ilçe teşkilatı mensupları katıldı. HDP ile DBP başta olmak üzere, birçok STK ve çevre de çelenk gönderdi.

Şubenin açılışında bir konuşma yapan Azadî Hareketi Genel Sekreteri Âdem Özcaner yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İki yıl önce İnisiyatif olarak çalışmaya başladık. Diyarbakır’daki kongrede Hareket olarak çalışma kararı aldık. Bundan sonraki hedefimiz İslami bir Kürd siyasi partisi olmaktır. Partileşme için çalışmalarımız devam edecektir. Partileşme sürecinde halkımızın desteğini beliyoruz”

Açılışın sonunda Azadî Hareketi Siverek Şube Başkanı Mehmet Kehtavi, Genel Sekreter Adem Özcaner’e teşekkür plaketi ile Kürtçe Kur'an Meali hediye etti.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3645 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem