BAB KÖYLÜLERİ SEÇİMİ BOYKOT EDECEK

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Kapıkaya(Bab) köylüleri cumhurbaşkanlığı seçimlerini protesto etmek amacıyla sandık başına gitmeyecek.

BAB KÖYLÜLERİ SEÇİMİ BOYKOT EDECEK
03 Ağustos 2014 - 12:49





Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan, 1999-2014 tarihleri arasında 3 dönem belde belediyeliği yapan daha sonra Büyükşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüştürülen Kapıkaya Mahallesi sorunlarla boğuşuyor. Mahalle sakinleri siyasilerin her dönem kendilerini seçim zamanında hatırladıklarından dert yanarak seçimleri boykot etme kararı aldı.

Köyde yaşanan sorunlardan bıkan vatandaşlar birlikte aldıkları karar ile sorunlarının çözülmemesi durumunda birlikte hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimlerde oy kullanmaya gitmeyeceklerini belirttiler.

Köy sakinlerinden Hasan Yeşiltaş, bu seçimde sandık başına gitmeyeceklerini belirterek, “Buradan yetkililere sesleniyorum, Cumhurbaşkanlığı seçiminde köyümüze sandık getirmesinler. Boykot amacımız, yolumuz, suyumuz, elektrik, sağlık ocağımız, okulda öğretmenimiz yok. Okula 30 öğretmen gelmesi gerekirken sadece 10 öğretmen gönderiyorlar. Köyümüzün sorunları çoktur. Köyümüz 15 sene belde oldu ama hiçbir faydasını görmedik. Buradan meclise gönderdiğimiz 11 milletvekiline sesleniyorum. Milletvekillerinin hiçbir faydası bize olmadı. Elektrik direklerimiz olmadığından baraj altında kalan köylerden telefon direklerini köyümüze elektrik direği olarak diktik. Gece oluyor 1 saat elektrik var, 10 saat elektrik yok. Bizim elektronik tüm cihazlar elektrik kesintilerinden bozuldu. Köyümüzde su sorunu var, bu zamanda halen eşeklerle kuyulardan evlerimize su taşıyoruz. Seçimden önce köyümüzün yolunu yapmak için demir getirdiler. Seçimlerden sonra demirleri gelip götürdüler.

Köy Sakinlerinden Halil Başaran ise yaptığı açıklamada, ben muhtarın köy azasıyım, muhtarımızın bana verdiği seçmen kâğıtlarını köy haklına dağıtmak üzere aldım fakat hiçbir köylü ne kadın ne erkekler seçmen kâğıtlarını kabul etmeyerek, oy kullanmayacaklarını belirttiler. Sorunlarımızı unutarak artık sizlere söylüyoruz, yol sorunlarımız halen devam ediyor, bazen hamile hastalarımız bile bu yollarda doğuruyor. Elektrik sorunlarımız halen devam ediyor, zamanında bizlere getirilen direkler halen olduğu gibi duruyor, ev hane sayımız fazlalaştı, direkler artık yetmiyor, bazen kendi imkânlarımızla elektrik direklerini getirdik. Siyasiler sadece bizleri seçimden seçime soruyor, seçimden önce bizleri tanıyorlar seçimden sonra ise bizleri tanımıyorlar" dedi.

Diğer köy sakinleri ise sorunlarının aynı olduğunu dile getirerek, tepki amacıyla sandık başına gitmeyeceklerini söylediler.

Özel Haber: Deniz Uğurlu- Bahattin Yolaçan / www.siverekgenclik.com


Bu haber 3925 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü