BAHÇELERDE KALAN SON NARLAR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son beş yılda Avrupa kırsal kalkındırma projesi kapsamında geliştirilen organik tarım projeleri çiftçileri

BAHÇELERDE KALAN SON NARLAR
12 Kasım 2008 - 15:51
alternatif tarım alanlarına yönlendiriyor.
  Bölgede GAP EKO DER öncülüğünde Avrupa birliği finansörlüğünde uygulanmaya başlanan Fırat ve Karacadağ havzası kırsal kalkınma projesi kapsamında bölgede 50 çiftçi organik nar yetiştiriciliğine başladı. Beş yıldır uygulanan proje sayesinde çiftçiler alternatif tarıma yönlendirirken elde edilen ürünleri çok yönlü pazarlamaya yöneldiler. Son yıllarda eski nar bahçelerinde de uygulanmaya başlanandı.
  
Bölgede en çok nar bahçelerine sahip olan Divan, Ergen, Yapraklı köylerinde vatandaşlar son yıllarda nar bahçelerinden elde ettikleri ürünün farklı işlemesiyle kazanç elde etiklerini belirten GAP EKO DER Başkanı Medet Abbasoğlu yapılan çalışmalarla ilgili şöyle dedi’’Avrupa birliği kırsal kalkınma projeleri sayesinde bölgede çiftçin ekonomik olarak kalkınması sağlanırken, nar üreticileri nar hasadı sonrası bahçede kalan narlar üreticiler tarafından sıkılarak nar pekmezi haline getiriliyor. Elde edilen nar pekmezi ilçenin şıra pazarında satışa sunuluyor’’ dedi.


   
Bu haber 1994 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu