Bakan Koca: Tünelin ucundaki ışık göründü

Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı için önümüzde 2-3 aylık süre kaldığına göre tünelin ucundaki ışık göründü." dedi.

Bakan Koca: Tünelin ucundaki ışık göründü
30 Eylül 2020 - 18:04

Salgında endişe verici olan tespit edilen vakalar değil, tespit edilemeyen vakalar olduğunu belirten Koca, her vakanın hasta olmadığı uyarısında bulundu.


Koca, "Aşı için önümüzde 2-3 aylık süre kaldığına göre tünelin ucundaki ışık göründü. Bazıları bu tünelden kayıp vermeden çıkmak istiyor. Her vaka hasta değil, testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. İz sürücüler olan filyasyon ekibimiz ağırlıklı olarak bunları takip ediyor. Eğer tespit ile izole edilmezlerse salgının yayılmasına yol açarlar." dedi.


Ölüm sayılarının gerçeği yansıtmadığına yönelik kamuoyunda çıkan iddialara da değinen Koca, "Ölüm sayıları ile ilgili korkunç iddialar var. Kayıplarımıza saygı gösterin. Ölüm sayılarıyla skor arayışında olanlar, sayıları gerçeğinden yüksek göstermeye çalışanların dayanağı nedir? Ölüm bildiriminde kullanılan form yeni değildir. 2013 yılından beri kullanılmaktadır. Bu belgede yer alan iki hane önemlidir. Biri ölüm şekli, diğeri ölüm nedenidir. Vefat sayılarıyla ilgili yanıltıcı iddialar bazı belediyelerin açıklamalarına dayanıyor. Belediyelerin verileri kendi illerindeki defin sayılarını ortaya koyar. Ölüm sayısını saklama imkanı yok, 2020'deyiz" ifadesini kullandı.


Son 3 haftada yapılan bölgesel müdahalelerin sonuçlarını gördüklerini hatırlatan Koca, vaka sayılarının düşüşe geçtiğini, toplam 23 ilin sağlık altyapısını inceleme fırsatı bulduklarını, Ankara'da hasta sayısı son 2 hafta içinde yarı yarıya azaldığını kaydetti. (İLKHA)


Bu haber 3439 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması