BANKA ÖNÜNDE SIRA NÖBETİ

Ali LEYLAK- Mehmet SEZGİNŞANLIURFA'da ve SİVEREK'te yaşlılık ve özürlü maaşını çekmek için gece banka önlerine gelen yaşlı ve özürlüler, sabaha kadar sıralarını kaptırmamak için

BANKA ÖNÜNDE SIRA NÖBETİ
03 Eylül 2007 - 21:20
nöbet tuttu.

Emniyet Caddesi'ndeki Ziraat Bankası Yenişehir Özel İşlem Merkezi'ne gece ve sabah erken saatlerinde maaş çekmek için gelen yaşlı ve özürlüler uzun kuyruklar oluşturdu. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı durduğu kuyrukta sıralarını kaybetmemek için banka önüne serdikleri battaniye ve karton kutuların üzerinde yatan yaşlı ve özürlüler, sabaha kadar nöbet tuttu. Aşırı sıcaklar nedeniyle sırada bulunan yaşlılar zaman zaman arbede ve izdihamın yaşanmasına neden oldu. Maaş kuyruğunda açlıktan bitkin düşen yaşlılara bir hayırsever tarafından ekmek dağıtıldı. Kuru ekmekle kahvaltılarını yapan yaşlılar, bu çilenin artık son bulmasını istedi.
EŞİNİN SIRTINDA GELDİ
37 yaşındaki Meryem Kaya, 270 YTL'lik özürlü maaşını alabilmek için eşi Mustafa Kaya'nın sırtında bankaya güçlükle geldi. Sıra nöbetini tutan 66 yaşındaki Hüseyin Çiftçi, ağzında diş kalmadığını gösterip, “Hepimiz ya yaşlıyız, ya da özürlü. Sırf maaşımızı erken alabilmek için geceden buraya geliyoruz. Birçok insan sabah namazını kılıp kuyruğa giriyor. Ancak, sıranın gelmesi için herkes saatlerce, günlerce bekliyor. Yazın kavurucu sıcakta, kışın dondurucu soğukta yaşadığımız bu çilenin artık sona ermesini istiyoruz” diye konuştu.
Siverek İlçesi'nde de 3 aylık maaşını alabilmek için sabah erken saatlerde Hürriyet Caddesi'ndeki Ziraat Bankası'na gelen 65 yaşındaki Fuat Gümüştaş, banka kuyruğu sırasında yaşanan izdihamdan dolayı fenalık geçirdi. Aşırı kalabalık ve sıcaktan baygınlık geçiren Gümüştaş'a ilk müdahaleye orada bulunan polisler yaptı, ardından da ambulansla Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


Bu haber 3486 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek