BASIN AÇIKLAMASI

ABDÜLKADİR EMİN ÖNENŞANLIURFA MİLLETVEKİLİBASIN DANIŞMANLIĞIAsya Parlamenter Asamblesi (APA) 3. Genel Kurul toplantısı 26-29 Kasım 2008 tarihleri arasında Endonezya’nın başkenti Jakarta’da APA ‘ya üye 40 ülkenin Meclis Başkanları ve

BASIN AÇIKLAMASI
21 Aralık 2008 - 20:39
Parlamenterlerinin katılımıyla toplanmıştır.
 
Toplantıya Şanlıurfa Milletvekili APA Türk Grubu Başkanı A. Emin ÖNEN başkanlığında Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Adana Milletvekili Tacidar SEYHAN ve Isparta Milletvekili Nevzat KORKMAZ katılmıştır.
 
APA Genel Kurul toplantısının açılış bölümünde Endonezya Parlamentosu Parlamentolararası İşbirliği Başkanı Sayın Abdillah Toha ve Parlamento Başkanı Sayın Agung Laksono birer konuşma yapmıştır. Toplantının devamında Genel Kurul’a paralel olarak Enerji, Ekonomik ve Sürdürülebilir Kalkınma, Barış ve Güvenlik, Politik Konular ile Sosyal ve Kültürel Konular başlıkları altında komite toplantıları da gerçekleşmiştir.
 
Enerji başlıklı komite toplantısına katılan Sayın Önen Endonezya, İran, Filipinler, Rusya Federasyonu ile birlikte Türkiye’nin de “Enerji Danışma Grubu” içinde yer almasını gerçekleştirmiştir. Ayrıca Genel Kurul sırasında birde konuşma yapan Sayın Önen, APA’ya TBMM’nin yaklaşımı, enerji, kültür ve güvenlik konularında bilgi ve birikimlerini ifade etmiştir. Endonezya, Suudi Arabistan, Ürdün ve İran Parlemntosu üyeleri ile de görüşmelerde bulunan Sayın Önen Türkiye’nin ve TBMM’nin hassasiyetlerini ve çeşitli konulardaki görüşlerini aktarmıştır.
 
BASIN DANIŞMANLIĞI
Bu haber 2838 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü