Başkan Yılmaz 1 Mayıs'ı işçilerle halay çekerek kutladı

Siverek Belediye Başkanı Siverek Yılmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını düzenlenen etkinlikte bir araya gelen belediye işçileriyle kutladı.

Başkan Yılmaz 1 Mayıs'ı işçilerle halay çekerek kutladı
01 Mayıs 2018 - 13:08

Siverek Belediye Başkanı Siverek Yılmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını düzenlenen etkinlikte bir araya gelen belediye işçileriyle kutladı.

Destek Hizmetleri Müdürlüğünce özel bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte belediye işçileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Resul Yılmaz, tüm masaları ziyaret ederek işçilerle tek tek tokalaştı.

İşçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutlayan Başkan Yılmaz, yemeğin ardından işçilerle halay çekti. İşçilere yönelik yaptığı konuşmada katılan tüm personele teşekkür eden Başkan Yılmaz, "Aslında mensubu bulunduğumuz medeniyet işçi haklarını çalışanların haklarını en üst seviyede koruyan, kollayan, saygı gösteren bir anlayıştır. Yüce Allah Kitabı Kerim'in de Nebl süresinin 39'uncu ayetinde şöyle buyurur, "Çalışana ancak çalıştığının karşılığı vardır." Değerli kardeşlerim ailemizin çok önemli görevlerini ifa eden, birbirinden değerli işçi kardeşlerim alın teri kutsaldır ve yine Peygamber Efendimiz bir iş yapıldığında alın teri kurumadan onun karşılığını ödeyiniz şekliyle bize emrediyor. Sizler çok önemli görevler ifa ediyorsunuz." dedi.

Özellikle temizlik işçilerinin yaptığı işin önemine vurgu yapan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Sizler aslında bu toplumun kirlettiklerini temizliyorsunuz, çok ulvi bir iş yapıyorsunuz. Çok kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Benim açımdan temizlik işçisi olan kardeşim ile başkan yardımcılığı yapan kardeşim arasında hiçbir fark yoktur, bunu bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Yine göreve geldiğimizde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız aramızdalar şuan. Bakınız hiçbirinizin işine son vermedik ve ben şunu söyledim, ihaleyi alan firmayı çağırdık ve dedik ki önce şuanda çalışan işçi kardeşlerimizi çağırın, çalışmak istiyorlarsa en önce onları işe almak sizin görevinizdir. Çünkü Siverek'in kirini temizleyen sizlersiniz, toplumun kirlettiklerini temizleyen sizlersiniz. Caddelerimizi ve sokaklarımızı temizleyen sizlersiniz, parklarımız temizleyen sizlersiniz. Dolayısıyla siz işinizi yapmadığınız zaman, görevinizi adam akıllı yerine getirmediğini zaman bizler bir hiçiz, ilçemiz pislik içerisinde kalırız. O nedenle sizin yapmış olduğunuz bu kutsal görevin farkındayız, bunu da bilen bir kardeşiniz, bir ağabeyimiz olarak dedim ki önce çalışan işçi kardeşlerimize çağıralım onları davet edin, çalışmak istiyorlarsa önce onları çalıştıracaksınız dedim ve çalışmak isteyen bütün kardeşlerimize görev verdik. Onlara iş verdik sağ olsun onlar da bizleri utandırmadılar, sokaklarımızı, caddelerimizi, parklarımızı, bahçelerimizi tertemiz hale getirdiler. Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun."

Taşeron yasası süreci ile ilgili yaşananlar hakkında işçilere bilgi veren Başkan Resul Yılmaz, "Yine malumunuz kamuda taşeron yasası olarak bilinen işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili bir yasal düzenleme yapıldı. Sizlerle toplantıda yaptık dedim ki hiç kimseye torpil için gitmeyin, sizin torpiliniz benim, hiç kimseyi rahatsız etmeyin, hiç kimsenin kapısına gitmeyin, hiç kimseye de muhtaç olmayın. Hakkınız mutlaka teslim edilecektir dedim, güvenceniz benim dedim ve yanlış hatırlamıyorsam yasanın aradığı şartları taşıyan bütün herkesi kadroya geçirdik ve bütün işçi kardeşlerimize kadroyu verdik. Kimse dışarıda kalmadı, annenizin ak sütü gibi sizin hakkınız idi helal olsun. İnşallah ileride sendikal haklarınız ile birlikte eşit işe eşit ücret ilkesi uyarınca sizler de diğer kadrolu işçilerimizin aldığı özlük haklarına kavuşacaksınız." diye konuştu.

Sabah erken saatlerde gezdiği sırada temizlik işçileriyle karşılaştığını belirten Yılmaz, "Ben sabahın çok erken saatlerinde bazı kardeşlerimle sokakta karşılaşıyorum ve ilk dönemlerde özellikle bazılarınıza merhaba dediğimde, kolay gelsin dediğimde tanımayanlar oluyordu. Kendilerince haklıydılar, çünkü sabahın saat 6'ında "Acaba bu başkan mıydı?" diye düşünenler oluyordu, "Yanlış mı görüyoruz?" tarzında düşünceler oluyordu." ifadelerini kullandı.

Siverek Belediyesi'nin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Başkan Resul Yılmaz, ötekileştirme ve ayrımcılığa asla izin vermeyeceğini belirtti.

Haber Merkezi<




Bu haber 2344 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması