Başkan Yılmaz 2017 yılını değerlendirdi

Başkan Yılmaz; Basın mensupları ile 2017 yılını değerlendirdi

Başkan Yılmaz 2017 yılını değerlendirdi
03 Ocak 2018 - 13:30



Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde belediye başkanı Resul Yılmaz ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek 2017 yılında belediye olarak yapılan çalışmaları değerlendirerek projeleri hakkında bilgi verdi. Tarihi paşa konağında düzenlenen kahvaltıda gazetecilerin yeni yılını kutlayan Başkan Yılmaz; Öncelikle 2018 yılının dünya insanlarına, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan kahvaltının ardından çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz; “ 2014 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana neler yaptık hangi çalışmaları yaptık, Özellikle 2017 yılında neler yaptık onlara bir göz atacağız sizlerle paylaşacağım, bizim Belediyecilik anlayışımız da beş temel ilkemiz vardır. Hizmet Belediyeciği, Kültürel Belediyecilik, tarihi Belediyecilik, sosyal Belediyecilik ve katılımcı belediyecilik. Bu temel ilkeler eşliğinde Belediyeyi yönetmek; halkımıza hizmet etmeye çalıştık.

HİZMET BELEDİYECİLİĞİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı ilçeler ve çevre illerdeki ilçeler arasında anket yapılsa en çok çalışan hizmet eden Belediye Siverek Belediyesidir, zaman zaman yapılan anketlerde bunları görebiliyoruz, bizden önce ki yönetimler elbette çalışma yapmışlar yapılan çalışmalar için kendilerine teşekkür ediyoruz kanalizasyon sistemi ile ilgili %85'i Avrupa birliğinden desteklenen atık su arıtma tesisi projesi yeni başlamıştı onunla uğraşmak zorunda kaldık ve şu anda bitmiş aktif halde çalışıyor.

SUSUZLUKLA KARŞILAŞTIK

İlçe merkezinde yaşanan su sıkıntısını gidermeye yönelik çalışmalar yaparak 17 adet kuyular vurduk ve yaşanan sıkıntıları gidererek önemli bir seviyeye geldik. Siverek için hayati önem taşıyan Fırat’ tan içme suyu projesi için çalışmalar yaptık ve dönemin Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın Siverek’e olan özel ilgisi ve özel gayret ve destekleri ve katkıları ile bu projeyi hayata geçiriyoruz, Arıtma tesislerinin % 70’lik kısmı bitmiş surumda isale hatları düşeniyor 2019 yılının 6’ncı ay’ında bitecek olan projenin daha erken bitirilmesi için çabalarımız devam ediyor. Bir belediye Başkanı yaşadığı kentin vatandaşına içme suyunu karşılayamıyorsa o koltukta oturmasının bir manası yoktur. Siverek Belediyesi olarak görev alanımıza girmemesine rağmen meclis kararı alarak çalışmaların aksamaması için gayret gösteriyoruz.

YAĞMUR DRENAJ SİSTEMLERİ İLE SEL SULARINA GEM VURDUK

İlçede yaşanan yağışlar sonrasında birçok esnafımızın işyerleri sular altında kalıyordu, Büyükşehir Belediyesi, Suşki Genel Müdürlüğü ve Siverek Belediyesi olarak bu sorunu çözmek için ilçede 50 ekip ile yağmur drenaj sistemleri ve kanalizasyon çalışmalarını tamamladık, Hamd olsun ki verdiğimiz sözü tuttuk ve ilçe merkezinde esnaf kardeşlerimizin işyerleri su altında kalmıyor artık.

İMAR REVİZYONU

Bir şehrin tamamının imar planını revize ediyorsanız bu büyük bir risktir, bir Belediye Başkanı için iki önemli risk vardır, bunlardan birincisi yer altı çalışmalarıdır, ikincisi imar konusudur. Biz göreve talip olduğumuzdan bu yana hep şunu söyledik, imarda herkese eşit muamele edeceğiz, Hamd olsun bunu yaptık. Şanlurfa’da 13 ilçe arasında en hızlı imar revizyonunu bitiren ve yürürlüğe sokan tek ilçe Siverek Belediyesidir bunu tek başıma yapmadık Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptık. Hazırlanan nazım imar planlarını ilçede bilboart ve panolara asarak vatandaşımızın haberdar olması ve varsa itirazlarının yapılması için bu çalışmaları yaptık. Vatandaşlarımızın itirazlarını almak için ekip kurduk ve işlemlerinin hızlandırılması ve mağdur olmamaları için itirazlarını değerlendirerek hızlıca hallettik. Hazırlanan imar revizyonlarında özellikle yeşil alan ve herkese eşit olmak ilkelerini baz aldık ve bu kararla ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını % 50 arttırdık.

29 ADET YENİ PARK YAPTIK

Belediye olarak önem verdiğimiz noktalardan biriside yeşil alanlardır, göreve geldiğimiz günden bugüne 29 adet yeni park yaparak halkımızın hizmetine sunduk, parkları yaparken mahalle ayırımı yapmadan şehrin kenar mahallelerine biraz daha fazla önem verdik. Kenar mahallelerimizden olan Dicle ve bağlar mahallelerimizde şu anda 5’inci parkı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın aileleri ile gidip piknik yapabilecekleri büyük mesire alanları oluşturduk. Şehit Suat Aloğlu mesire alanımız halkımızın hizmetinde, 2018 Mayıs ayı itibarı ile 160 dönümlük Sodes Mesire alanı ve sosyal tesisleri halkımızın hizmetinde olacak.

YÜZME HAVUZU VE KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE GİRECEK

Şanlıurfa yolu üzerinde yapımına başlanan Yüzme havuzu ve sosyal tesislerinin yanı başında yapımı Büyükşehir Belediyemizce devam eden kültür merkezimiz ve piknik alanı 2018 Nisan ayı itibaren halkımızın hizmetinde olacak.

1260 DÖNÜMLÜKSİVEREK VADİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Vaatlerimiz arasında yer alan Siverek vadisi projesi için 1260 dönümlük yerin tahsisi Siverek Belediyesine yapıldı, ilk etapta 140 dönümlük kısamın da Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar başlanacak ihalesi yapıldı bir hafta sonra temelini atmış olacağız. Yapım süreci 270 gün olarak belirlenmiştir.

KATI ATIK AKTARMA İSTASYONU TEMELİNİ ATTIK

Siverek Diyarbakır yolu üzerinde bulunan vahşi çöp alanında katı atık aktarma istasyonu büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda kuruluyor ve vahşi çöp alanını ıslah edeceğiz yeşil alana dönüştüreceğiz, ocak ayı sonu itibarı ile o alana çöp dökülmeyecek, çöpler aktarma istasyonundan alınıp Şanlıurfa Katı atık bertaraf tesisine taşınacak, oradaki kötü görüntü ve koku bitmiş olacak.

TMO KENT PARK PROJESİ

İlçe merkezinde bulunan toprak mahsulleri ofisinin yerini kamulaştırarak yer altı otoparkı olan, üzerinde 1.000 kişilik kütüphanesi sosyal donatıları ve yeşil alanı olan bir proje tasarladık. Ve şu anda ihale aşamasındadır.

SICAK ASFALTI YAPAN TEK BELEDİYE SİVEREK BELEDİYESİDİR

Şanlıurfa ilçeleri arasında ilk kez sıcak asfaltla yapan Belediye Siverek Belediyesidir, Büyükşehir Belediyesi kendi görev alanına giren caddeleri sıcak asfaltla kaplarken Siverek Belediyesi olarak bizde kendi görev alanımıza giren cadde ve sokaklarımızı sıcak asfaltla kapladık. İlçede bütün mahallerimizde aynı kalitede sıcak asfalt yollar yaptık. Kırsal mahallelerde ise Cumhuriyet tarihinde yapılamayan hizmetler yapıldı. Göreve geldiğimizde kırsalda yol miktarı %8,5’i yapılmıştı, şu anda bu oran %58 gibi rakamlarda bu çok büyük bir rakam ve büyük kısmı da beton yoldur. Şu ana kadar 90 kırsal mahallemizde mahalle içi yolları beton ve kilitli parke taşı ile kapladık. Yine kırsal mahallemizde 2300 kilometre stabilize yol yaptık. Hayvancılıkla geçinen kırsal mahallelerimizde hayvan sulama göletleri yaptık.

BİLGİ EVLERİ DÖNEMİNİ BAŞLATTIK

İlk kez ilçede bilgi evleri dönemini başlattık, kadın kültür merkezilerini kurduk, hanım kardeşlerimiz bu merkezlerde Kuran, dikiş nakış, okuma yazma, kuaför el sanatları gibi çeşitli kurslara katılırken merkezler bünyesinde kurulan kreşlere de çocuklarını bırakabiliyorlar. Kültür merkezi bünyesinde kurulan Etüt merkezlerinde gençlerimize eğitim veriyor, onları üniversiteye hazırlıyoruz, öğretmen ve kırtasiye malzemelerine kadar her türlü ihtiyacını biz karşılıyoruz.

TARİHİ BELEDİYECİLİĞİ ÖNEMSEDİK

İlçemizde olan tarihi eserlerimizi korumak boynumuzun borcudur, tarihi eserler bu şehrin hafızadır, bu anlayıştan hareketle ilçe merkezinde bulunan tarihi Hamanlar evini ve Hamza Kıran’ın evini kamulaştırarak restore ettik. Bunun gibi tarihi yapıları korumaya yönelik çalışmalarımız ve restorasyon çalışmalarımız devam edecek.

TAKORAN VADİSİ PROJESİ

Siverek ve bölgemiz için hayati önem taşıyan Takoran vadisini tanıtmak. Bu projenin en önemli ayağı da Nasibi köprüsü çevresinde yaptığımız 50 bin metrekarelik mesire alanı ve sosyal tesislerdir. Ve şu anda %40’ını bitirmiş durumdayız Projedeki amaç insanlar gelip mesire alanında piknik yapsın, oradan tekneler aracılığı ile Takoran vadisinde bulunan doğal güzellikleri, koyları batık kiliseyi bir günlük bir sürede gezip mutlu bir şekilde evlerine dönsünler. Proje tamamlandığında günlük Nasibi köprüsüne sefer yapan Siverek Belediyesi araçları olacaktır. Takoran vadisindeki doğal güzellikleri ülkemize ve dünyaya tanıtmamız lazım. Bu anlamda da Mayıs ayında bölgede festivaller düzenlemeyi planlıyoruz. Bölgenin turizme kazandırılması için Siverek Belediyesi olarak her türlü çabayı ve desteği sağlayacağız.

Başkan Yılmaz; yapılan değerlendirmenin ardından gazetecilerin Siverek ve Belediye ile ilgili sorularını cevapladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Basın mensupları Belediye Başkanı Resul Yılmaz’la hatıra fotoğrafı çekti. Basın mensupları davetinden dolayı başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Haber Merkezi


Bu haber 7608 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı