BAYDEMİR: ETNİK SİYASETİ SÜRDÜRECEĞİZ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFADİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı ve DTP adayı Osman Baydemir, Kürt halkı istediği hakları elde edene kadar etnik siyaset yapacaklarını

BAYDEMİR: ETNİK SİYASETİ SÜRDÜRECEĞİZ
25 Mart 2009 - 23:01
söyledi.
DTP’nin seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Osman Baydemir, Siverek İlçesi’nde esnafı ziyaret ettikten sonra gittiği Hilvan İlçesi’nde zafer işareti ve zılgıtlarla karşılandı. Baydemir, İnönü Caddesi’nde partililerine hitap etti. PKK ve Öcalan lehine sık sık slogan atan grup, Baydemir lehine de, ‘Biji Osman’ (Yaşasın Osman) ve ‘Kürdistan seninle gurur duyuyor’ sloganları attı. Kendisini dinleyen yaklaşık bin kişilik kalabalığa Kürtçe ağırlıklı konuşan Baydemir, Kürtlerin mutlu ve özgür olmasının tüm Türkiye’nin özgürlüğü anlamını taşıdığını ve hakları tanınana kadar etnik siyaset yapmayı sürdüreceklerini belirtti. Başbakan Erdoğan’ın Kürt sorununa barışçıl çözüm getireceğini açıkladığını ancak sorunun hala sürdüğünü anlatan Baydemir şöyle konuştu:
“Sayın Başbakan hemen hemen her hafta Türkiye’nin batı yakasında bir fabrika açıyor, bir otoyolun temelini atıyor, hafif raylı sistemlerin, üst geçitlerin açılışlarını gerçekleştiriyor. Biz hükümete, ‘bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırın, kentlerimizin, bölgemizin hakkını verin’ dedik. Ama hükümetin Doğu yakasındaki 21 ile vermiş olduğu teşvik oranı, Bursa ili kadar bile yoktur. Bunun için inancımızdan, kültürümüzden, ekonomik ve sosyal kalkınma talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadim halkımıza hizmeti de biz getireceğiz. Hükümete bu çağrıyı yenilememiz gerekiyor. Türkiye’nin batı yakasına fabrika yol, Hilvan’a, Siverek’e, Diyarbakır’a, Bingöl’e, Muş’a korucu ve karakol yapılıyor.”
Baydemir, Kürtçe olarak da “Allah’ın adıyla, bizim haklarımız tanına kadar etnik siyaset yapacağız” dedi. 

‘KAPIKULU OLMAYACAĞIZ’ 
Yıllardır ülkede siyasilerin Kürt’leri kapıkulu askeri olarak gördüğünü, ama ülkenin özgürlüğünün Kürtlerin mutluluğundan geçtiğini savunan Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yıllar boyu ülkeyi yöneten AKP, DP, ANAP, CHP, Saadet. Yani al birini vur ötekine. Bunlar bizi Yeniçeri askeri yaptılar. Şimdi AKP Yeniçeri askeri statüsünü bile vermiyor. Bize, ‘Siz kapı kulu askeri olacaksınız’ diyor. Bütün insanlarımız hangi koşulda olursa olsun, kimsenin Yeniçerisi, kapı kulu askeri olmayacağız. Kürtlerin mutlu olması, Hilvan’ın, Siverek’in, Diyarbakır’ın özgür olması, Ankara’nın da İstanbul’un da özgür olması demektir.”
Konuşmaların ardından PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan kalabalık, olaysız dağıldı.

Bu haber 2591 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı