Bayramlarımız Çok Buruk Geçiyor

Mübarek gecelerimiz, ramazan ayımız ve bayramlarımız çok buruk geçiyor. Bayramlarda ziyaret edeceğimiz kimse kalmıyor. Bu mübarek günlerden bir tat alamıyoruz

Bayramlarımız Çok Buruk Geçiyor
15 Temmuz 2010 - 13:11
Bölgenin en önemli sorunlarının başında gelen “Mevsimlik Göçler” konusunu anlatmaya devam ediyoruz. Nisan ayı sonunda işsizlikten dolayı mevsimlik işçi olarak Siverek’ten Yozgat’a çalışmaya giden 29 yaşındaki Salih Sımak, çocukluğundan beri tarım şehirlerine çalışmaya gittiğini belirterek, yaşadıkları sorunları Siverekgenclik sitesine anlattı.

7 Ay Boyunca Çalışıyoruz

Nisan ayının sonlarında çalışma serüvenlerinin başladığını söyleyen Sımak,” Pamuk çapa işleri için Adana’ya, şeker pancarı için Yozgat’a ve fındık toplama için Karadeniz’e gidiyoruz. Kışa doğru Eylül - Kasım aylarında Siverek’e dönüyoruz.”

İş İmkânları Yok

Mevsimlik işçi olarak dışarıya gitmelerinin en önemli sebebin işsizlik olduğunu belirten Sımak,” Bölgemizde maalesef iş imkânları yok. Bizler asgari ücret ile çalışmaya razıyız; ama onu da bulamıyoruz. Hiç kimse bulunduğu yeri bırakıp, bin bir zorluklar içinde dışarıya çalışmaya gitmek istemez. Bölgemizde iş imkânları oluştularsa, bizde dışarıya çalışmaya gitmekten kurtuluruz.”

Çadırlarda Perişan Oluyoruz

Çalıştıkları bölgede başta iklim şartları olmak üzere su, sağlık, eğitim, barınma gibi sorunlarla mücadele ettiklerini belirten Sımak,” Gittiğimiz yerlerde naylon çadırlarda kalıyoruz. Su ihtiyacımızı çevredeki derelerden temin ediyoruz. Elektrik zaten yok. Kaldığımız çadır gündüzleri çok sıcak geceleri çok soğuk oluyor. Ayrıca tarlarla da çocuklarımız perişan oluyor.”

Umutlarımız Bir Dahaki Seneye Kalıyor

Yazın çalışarak kazandıkları parayı kışın harcadıklarına değinen Sımak, ”geldikten sonra Nisan ayına kadar hiçbir iş yapmıyoruz. Kazandığımız parayı kışın bitiriyoruz ve umutlarımız bir dahaki seneye kalıyor.”


Bayramlardan Bir Tat Almıyoruz

Aile fertleri mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiği için okuyan kardeşlerine bakmak için Siverek’te kalan 28 yaşındaki Abdurrahim Sımak ise “Okuyan kardeşlerime ben bakıyorum. Çok zorluklar çekiyoruz. Mübarek gecelerimiz, ramazan ayımız ve bayramlarımız çok buruk geçiyor. Bayramlarda ziyaret edeceğimiz kimse kalmıyor. Bu mübarek günlerden bir tat alamıyoruz” dedi
Bu haber 2344 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü