Belde Olduklarına Pişman Oldular

MEHMET SEZGİN Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Gürakar beldesinin Çaybaşı mahallesinde yaşayan vatandaşlar 50 yıldır köyde elektrik ve suyun olmadığının, elektrik olmadığı için 10 hanelik köyde televizyon bulunmuyor vatandaşlar bu durumu defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen bu güne kadar hiçbir sonuç almadıklarından yakınıyor.  Mahalle sakinleri adına başta kaymakamlığa ve ilgili mercilere dilekçeyle başvurduklarını belirten Ömer Aktaş’’Köyümüz eli yıl önce kurulmuş daha önce Gürakar muhtarlığına bağlıydı. Gürakar belde olunca on

Belde Olduklarına Pişman Oldular
04 Mayıs 2007 - 16:12
İçme suyunu Gürakar mahallesinden tankerlerle getiriyoruz  elbise yıkamak ve diğer işlerimiz için kadınlar mahallenin önünden geçen karacdağda eriyen karların oluşturduğu akan dereden temin ediyoruz bazen kadınlarımız sırtına  omzuna su bidonu alıp öyle su taşıyorlar. Köyde birçok kişide cep telefonu var şarj bitince diğer mahallelerde ki yakınlarımızın evinde telefonlarımızı şarja takıyoruz. Köyde Gürakar ilköğretim okuluna giden on öğrencimiz var. Okul servisi olmadığı için çocuklar iki Km uzakta olan Gürakar mahallesinde ki okula gitmek zorunda kalıyorlar. Çocuklar iki gidiş iki de geliş olmak üzere günde 4 km yol kat ediyorlar. Sorunlarımızı belediye başkanı Mustafa Çakmak’a ilettik başkan mahallemizin sorunun çözecek bütçelerinin olmadığını elektrik sorununu DEDAŞ ait olduğunu bildirdi. DEDAŞ da dilekçe verdim ancak bir sonuç almadım. Sorunun çözüm için sayın başbakandan yardım talep ediyorum. Başbakanımız yolsuz, susuz köy kalmayacak demişti. Biz hem yolsuz hem susuz hem de elektriksiziz’’dedi.     Belediye yetkilileri beldeye bağlı mahallenin sorunlarını bildiklerini ancak belediye gelirinin hiç olmadığını iller bankasından gelen gelirle mevcut sorunların çözülemediğini’’belirtiler.
   İlçe kaymakamlığı söz konusu vatandaşların 09.04.2007 tarihinde sorunların dilekçeyle kaymakamlığa ilettiklerini sorunlarının çözümü için ilgili birimlere resmi yazı yazdıkların’’belirtiler. 
    Gürakar belde belediye başkanı Mustafa Çakmak yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Çaybaşı Gürakar mahallesine bağlı mahalleye 2 Km uzakta bir yerleşim birimidir. Beldemizde genelde su şebekesi yok. Yollarımız asfalt olmadığı için kış aylarında bu yerleşim birimimize araçlar zorlukla gidiyor. Havaların ısınmasıyla birlikte stabilize yol yapacağız. Su sorunun çözümü için Başbakanlığın başlattığı Beldes programı kapsamında beldemize 600 bin YTL ödenek çıkmış. Projesi onaylanmış yakında çalışmalar başlayacak üç aylık bir çalışmayla beldemizde su sorunu çözülecek. Elektrik sorunu için DEDAŞ la görüştüm direklerin taşınması ve yerlerinin kazılması için belediye araçlarıyla yardımcı olacağımızı belirtik bu konuda DEDAŞ yetkililerinde haber bekliyoruz. Yol bozuk olduğu için taşımalı eğitim servisi yok. Belde çok dağınık bu dağınıklık yüzünde hizmet götürmemizde zorlaşıyor.
  İlçe kaymakamı Seddar Yavuz Yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Resmiyete Çaybaşı diye bir mahalle yok. Burası Gürakar beldesi Gürakar mahallesinde on hanelik bir yerleşim merkezi hizmet alanı belde belediyesidir. Beldes programı çerçevesinde sorunların çözüleceğine inanıyorum. Kaymakamlık olarak sorunların çözümüne katkı sunacağız’’dedi

Bu haber 2789 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü