"Bende Saklı Kalanlar" kitabı çıktı

Sitemiz köşe yazarı Prof. Dr.Yılmaz Emre'nin, Dr. Halit Karakurt’un "Bende Saklı Kalanlar" isimli kitabı hakkındaki yazısı

"Bende Saklı Kalanlar" kitabı çıktı
01 Şubat 2021 - 13:20

"Bende Saklı Kalanlar"


Daha önce müjdesini verdiğim Dr.Halit Karakurt’un “ Bende Saklı Kalanlar” adlı anı kitabı nihayet yayınlandı ve okurlarıyla buluştu. Bir gazeteci arkadaşın mesajında “ Babam kitabı zevkle okuyor” ifadesinden sonra bu yazıyı yazmaya karar verdim. Öte yandan   kitabı okuyan Hakkı Uygun Hocamız “Kitabı bir çırpıda zevkle okudum. Her sayfasında kendi çocukluğumu ve gençliğimi yeniden yaşadım. Otobiyografik-otantik esintilerle hiçbir şeyi abartmadan yaşadıklarını içtenlikle anlatmış. En çok etkilendiğim şey : her türlü yokluk ve sıkıntılara karşın   idealini gerçekleştirebilmesi; doğup büyüdüğü toprakların insanlarına en iyi hizmetleri verebilmesi oldu. Bence her Siverek'linin kütüphanesinde bulunması gereken bir kitap. Genc kuşak için iyi bir örnek olur.” Yine İsmet Tekel’in “ Kitabı bir solukta okudum, hem geçmişe gittim, hem güldüm, hem de Uşak bölümünü okurken şafak sökerken gözyaşı da döktüm. Doktor Halit Bey’in kalemine sağlık “ cümleleri yazarın yerinde ve anlamlı bir hizmeti yerine getirdiğine dair takdir cümleleridir. Aslında her entellektüelin yapması gereken bir yaklaşımı gerçekleştirmiştir. Zira her insan doğumundan ölümüne kadar omuzlarında sorumluluklar taşır. Kendisine, ailesine, yaşadığı topluma ve hatta gelecek nesillere karşı bu yükü omuzlar.. Ne mutlu ki! Bu yükümlülüğü vefa, adalet ve vicdani rahatlık içinde tamamlayanlara.. Bu süreç içinde aynaya bakmak, hatta dönüp arkasına ve yaptıklarına yorum getirmek; sorumluluk dolu, ancak fani bir hayat için önemli olsa gerek.. Kanaatimce H. Karakurt, bu duygu ve yaklaşımlar içinde kaleme almış yapıtını..


Yazar Siverek doğumlu. Ancak Anadolu’nun birçok şehirinde okumuş ve tabiplik yapmıştır. Doğduğu şehirin sokaklarından başlayarak yaşamındaki unutulmaz anıları kronolojik bir anlatım tarzıyla ifade etmiştir. Mahalle, okul, gelenek-görenek, mesleki hata ve başarılarını ustaca yansıtmış satırlarına.. Bu yansıtmayı bir tevazu duruşu içinde ifade etmiştir. Kitap 151 sayfa. Biribirinden farklı olayları ve yaklaşımları sergileyen otuzbir başlık altında bölümlendirmiştir . Siverek sokaklarında, sınıfta, mezarlıkta, bazen ölümüne denize atlarken; bazen de dostlarıyla geçen şakalarını mizah tarzında anlatmaya çalışmıştır. Hasılı ailesi, arkadaşları   hastalarıyla olan anılarını ve diğer yaşadıklarını sığdırmış kitabının kapsamına. Kuşkusuz yaşadığı başarılarının tam hikayesi değildir bunlar.. Ancak yaşamından kesitler vererek bazen gülmemizi, bazen hüzünlenmemizi ve bazen de düşünmemize zemin açmıştır. Öyle ki bir cerrah olarak; insanlara şifa sunma adına yaşadığı daha anlamlı ve nitelikli anıları mutlaka vardır. Asıl tanınırlığı mesleki başarılarından gelmekle birlikte; geldiği yeri ve ulaştığı düzeyi tırnaklarıyla kazıyarak gelme serüvenini de kitabın sayfaları arasında rahatlıkla ifade etmektedir.


Kitabının son bölümünde ailesine ve arkadaşlarına dair bazı görseller yer almaktadır. Zevkle okuyacağınızı düşündüğüm “ Bende Saklı Kalanlar” herhangi bir maddi amaçla yazılmadığından, öncelikle büyük şehirlerimizdeki “Hemşehri Derneklerine” bağışlanmıştır. Ayrıca Siverek’teki Amcasına bir miktar göndererek okuyucuyla buluşmasını sağlamıştır.


Sayın Karakurt’u bu cesaretli girişimiyle kutluyor, diğer eli kalem tutan dostlarımıza örnek teşkil etmesini diliyor ve kendisinden diğer “ Saklı Kalanlar” konusundaki verimli çalışmalarını bekliyoruz.


www.siverekgenclik.com


 


                                    

Bu haber 3212 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması