Bir ailenin geçim kaynağı olan 7 inek çalındı

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bir ailenin geçim kaynağı olan 120 bin lira değerinde 7 adet inek çalındı.

Bir ailenin geçim kaynağı olan 7 inek çalındı
12 Şubat 2021 - 15:31

Hırsızlık olayı, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Gölcük (Tılfetıs) kırsal mahallesinde yaşandı.


Edinilen bilgilere göre, Gölcük kırsal mahallesinde yaşayan Halil Tekdaş, beslemiş olduğu büyükbaş hayvanların sütünü satarak 15 kişilik ailesinin geçimini sağlıyordu.


Dün gece Tekdaş'ın hayvanlarını beslediği ahıra giren hırsızlar, ahırda bulunan yaklaşık 120 bin lira değerinde 7 ineği alarak kayıplara karıştı.


Sabahleyin ahıra girdiğinde hayvanlarının çalındığını anlayan Tekdaş, durumu jandarmaya bildirdi.


Bir an önce hayvanlarının bulunmasını isteyen Tekdaş, yaşadığı mağduriyetle ilgili İLKHA'ya konuştu.


"Ahırın kapısını açınca ineklerin olmadığını gördüm"


Hayvanların nasıl çalındığını anlatan çiftçi Halil Tekdaş, "Akşam saat 22.00'de ineklerimi kontrol ettim inekler ahırda yatıyorlardı. 23.30'da yine ineklerine bakıp televizyonda haberleri seyrettim. Gece saat 02.00'de ineklerin bulunduğu ahırının kapısının kapalı olduğunu gördüm. İnekler rahatsız olmasın diye bakmadım. Sabah saat 07.00'de hayvanlara yem vermek için kalktım. Ahırın kapısını açınca ineklerin olmadığını ve diğer kapının da açık olduğunu gördüm. İneklerin hepsini götürmüşlerdi. Durumu hemen jandarmaya bildirdim. Sağ olsunlar, hemen yetiştiler. Hırsızların izlerini sürdüler. Hırsızlar, inekleri 3 kilometre sürükleyip araca yükleyip kaçırmışlar. Poliste gelerek parmak izi incelemesi yaptı." şeklinde konuştu.


"İnekler çocuklarımın nafakasıydı"


İneklerinin bulunması için yetkililere seslenen Tekdaş, "Benim 7 büyükbaş hayvanım kaçırıldı. Bir ineği 22 bin liraya almıştım. İnekler çocuklarımın nafakasıydı. Bu soygun değil katliamdır. Bir tane alıp götürseler bu kadar mağdur olmazdım. 7 büyükbaş hayvanı götürdüler. Allah korkusu yok mu? İnsan Allah'tan korkar. Sayın Cumhurbaşkanından ve İçişleri Bakanı'ndan hırsızları bulmaları için rica ediyorum. 10 tane torunumla mağdur oldum. Hırsızların görüntülerini buldum. Viranşehir yolundan Urfa'ya götürmüşler. Hırsızlık görüntülerinin hepsini kameradan alıp karakola gönderdim. Neden mallarım ortaya çıkmıyor?" diye konuştu.


"İneklerin sütlerini satıp eve eşya alıyorduk"


Sık sık hayvanlarının çalındığını belirten Tekdaş, " Geçen sene de babamın ve kardeşimin inekleri kaçırılmıştı. Şimdi sıra bana geldi. 7 tane ineğimi götürdüler. 15 kişilik bir nüfusu sahibiz ve perişan hale düştük.  Torunlarım sütsüz kaldı. İneklerin sütlerini satıp eve eşya alıyorduk. İnekleri çalıp yarı fiyatına kasaba ya da birbirlerine satıyorlar.Hırsızların inekleri çalma cesareti, verilen cezanın az olmasından kaynaklanıyor. Devletimiz hırsızlara iyi ceza vermiyor. Haram olmazsa ben de hırsızlık yaparım." ifadelerini kullandı.


"Devlet, hırsızlara caydırıcı bir ceza vermiyor"


Mahalle sakinlerinden Halef Yıldırım ise yaşanan hırsızlık olaylarına sitem ederek, "Hırsızlık, para kazanmanın en kolay yolu olmuş. Devlet, hırsızlara caydırıcı bir ceza vermiyor. Hırsızlık yapanlar 3-5 ay yatıp çıkıyorlar. Neden ağır cezalara çarptırılmıyorlar? Resmen milletin kanını emiyorlar. Yarın bir hırsız öldürsek; cezayı biz alıyoruz. Adam malımızı çalıyor; ama adama hiçbir şey yapamıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


Bu haber 6546 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek