BİR HAFTADAN BERİDİR ÇOCUK DOKTORU BULUNMUYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde çocuk doktoru sıkıntısı çekiliyor. İlçede bulunan 100 Yataklı Devlet Hastanesinde

BİR HAFTADAN BERİDİR ÇOCUK DOKTORU BULUNMUYOR
19 Aralık 2010 - 09:26
bir haftadan beridir çocuk doktoru bulunmuyor. Vatandaşlar hasta çocuklarını çevre il hastanelerine götürmek zorunda kalıyorlar. 100 Yataklı Devlet Hastanesinde çocuk doktorunun bulunmaması sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu.
     
Bir haftadan beridir Siverek’te çocuk doktorunun bulunmadığın belirten Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Koçali Aymaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti "Hükümet genel anlamıyla sağlıkta devrim niteliğinde gelişmelere imza atarken maalesef bölgemizde bir haftadan beridir çocuk doktorunun olmayışı bir sağlık skandalıdır. Kış aylarından dolayı çocuklarda grip salgını ve benzeri hastalıklara yakalanan çocuklar doktorsuzluktan perişan durumdalar. vatandaşlarımızın çoğu yoksul olduğu için hastalarını çevre il hastanelerine götüremiyorlar. 250 bin nüfuslu bir şehir ve 100 Yataklı Devlet Hastanesinde çocuk doktorunun olmaması hükümetin ayıbıdır" dedi.
      
Bir haftadan beridir hastanelerinde çocuk doktorunun olmadığını belirten Siverek Devlet Hastanesi Baştabibi Uz. Dr. Saadet Türkboyları Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti "Daha önce hastanemiz bünyesinde Çocuk Uzmanı olan Çiğdem Yıldırım’ın eş durumundan tayininin çıkmasıyla hastanemiz doktorsuz kaldı. Durumu  Sağlık Bakanlığına ilettik. Bize gelen cevap yazısında Türkiye genelinde çocuk doktoruna ihtiyaç duyulduğunu, doktor bulunması halinde Siverek Devlet Hastanesine atama yapacaklarını belirttiler. Çocukların perişan olmaması için dahiliye uzmanlarımız vardiyalı çalışarak vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
Bu haber 2333 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü