BIRAYIMIN ŞEHİT BU (KARDEŞİM ŞEHİT OLDU)

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi’nde 21 gün önce askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde şehit düşen

BIRAYIMIN ŞEHİT BU (KARDEŞİM ŞEHİT OLDU)
31 Temmuz 2008 - 19:17
21 yaşındaki Jandarma Er Muzaffer Gültekin, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Tören ardından omuzlara alınan Şehit Gültekin'in tabutu taşınırken yaklaşık 1000 kişi alkış çalıp, zılgıt çekti, yakınları da Kürtçe ağıtlar yaktı.

 
Şemdinli'de 10 Temmuz'da 4 arkadaşı ile birlikte mayının patlaması sonucu yaralanan ve GATA’da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Muzaffer Gültekin'in cenazesi dün askeri uçakla memleketi Şanlıurfa'ya getirildi. Bugün Viranşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı askeri kortej eşliğinde Viranşehir Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen tören alanına getirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Ermen, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici ile şehidin yakınları ile yaklaşık 1000 kişi katıldı. Tören alanında bulunan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Hasan Gültekin, annesi Zehra ve 8 kardeşi tabuta kapanıp gözyaşı döktü.

“BIRAYIMIN ŞEHİD BU”  

Şehidin tabutuna kapanarak gözyaşı döken kardeşleri, ‘Bırayımın şehid bu' (Kardeşim şehit olmuş) ve ‘Uğur Be Jıtera Bıremın' (Uğurlar olsun sana kardeşim) diye Kürtçe ağıt yaktı. Gültekin ailesini törene katılan yetkililer ile yakınları teselli etti. Bu sırada fenalaşarak baygınlık geçiren bazı şehit yakınlarına tören alanında bulunan ambulansta müdahale edildi. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ardından şehidin özgeçmişini okuyan Topçu Binbaşı Hasan Çerçi, “Bu vatana binlerce şehit feda olsun. Dün olduğu gibi, bugünde, yarında bu hainlere, insanlıktan nasibini almamış bu yaratıklara ve destekçilerine gerekli cevabı yüce Türk milleti ile birlikte vereceğiz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehit cenazesi kılınan namazın ardından omuzlara alınarak askeri araca konuldu. Askerlerin omzuna alınan tabutun taşınması sırasında törene katılan erkekler alkışlayarak şehit eri uğurlarken, kadınlar zılgıt çekti. Şehit Gültekin'in tabutu askeri araca konulurken Vali Yusuf Yavaşcan ve askeri yetkililer ile yüzlerce kişi bir süre Ceylanpınar Caddesi üzerinde kortej yürüyüşü yaptı. Yürüyüşün ardından şehit erin cenazesi Viranşehir Belediye Mezarlığı’nda toprağa verildi.




Bu haber 3357 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem