BİRİ ROMANYADA DİĞERİ SİVEREK'TE KALAN EŞLERİ

Mehmet SEZGİN/ SİVEREK Şanlıurfa’nın Siverek  ilçesinde Yaşayan Aytekin Tuğal (35)  beş yıl önce İstanbul da tanışıp evlendiği Roman aslı Veronika Nikoleta Tuğal isimli bayanla yaşamını birleştirdi. Çiftin bir çocukları

BİRİ ROMANYADA DİĞERİ SİVEREK'TE KALAN EŞLERİ
19 Mart 2008 - 16:45
dünyaya geldikten sonra yabancı uyruklu eşin vizesi bitiği için ülkede kaçak yaşadığının tespit edilmesinin ardından da 2.160 YTL para cezası çarpıtılıp sınır dışı edildi.       Üç yaşında ki çocuğuyla yalnız başına kalan Aytekin Tuğal çocuğunun alarak melekti Siverek’te bulunan ailesinin yanına geldi.6 aydır eşinden uzak kalan Aytekin Tuğal Siverek kaymakamlığına bir dilekçe vererek eşinin yurda getirilmesi amacıyla ceza parasını ödemek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım istedi.
      İlçe kaymakamı Kemal Yıldız parasızlıktan dolayı eşi Romanya da kalan Tuğal için gereken yardımı yaptıklarını belirterek şöyle dedi’’Dilekçeyle başvurusunun yapan vatandaşın durumunu inceledik üç yaşında bir çocukları var. Para cezası ödendiği taktirde yabancı uyruklu eşinin Ülkeye geleceğini tespit ettik. Şahısın   bin YTL  parası vardı.Bizde talep ettiği 1160 YTL yardımı  kendisine verdik.Böylelikle  sosyal yardımlaşma vakıfımız aracılığıyla bir ailenin kavuşmasına vesile olduk’’dedi.
      Kaymakamın sayesinde  eşine kavuşacağının belirten Tuğal’’Eşimle bükreşte tanıştık eşimin ailesi evlenme kararımıza karşı çıktı.Eşim ailesinden izinsiz İstanbul’a gelip evlendik.3 yaşında kadri Can isminde oğlum var.Oğlum annesin arıyor  6 aydır  ana oğul ayrı yaşıyorlar’’dedi.

Bu haber 2426 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı