"BÖLGEDEKİ ÇATIŞMALAR ARTIK DURSUN"

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek –Sur Dayanışma Platformu öncülüğünde sabah namazında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları bölgede yaşanan çatışmaların bir an önce bitmesini istedi.

"BÖLGEDEKİ ÇATIŞMALAR ARTIK DURSUN"
14 Ocak 2016 - 10:58






Siverek ilçesinde faaliyet gösteren İslami duyarlılığa sahip sivil toplum kuruluşları bünyesine oluşturulan Siverek- Sur Dayanışma Platformu, sabah namazında bir araya gelerek bölgede yaşanan ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği çatışmaların bir an önce sona ermesini istedi. Siverek Ulu Cami’de cemaatle kılınan sabah namazın ardında cami avlusunda ellerini semaya açan platform üyeleri yaşanan ölümlerin sona ermesi için dua etti.

“En Önemli Silahımız Duadır”

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası genelde tüm dünyada özelde ise Sur ilçesi ve bölgede yaşanan ölümlerin durması için toplandıklarını belirterek, “ Mü’minlerin en önemli silahının dua olduğuna inanıyoruz. Rabbimizin bu yöndeki emirlerini biliyoruz. ‘Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var’, ‘ Dua edin karşılık vereyim’ ayrıca sabah namazında yapılan duaların makbuliyetini de biliyoruz. Bu konuda dostlarımızı, çevremizi etkinliğimize çağırdık. Bu gelen arkadaşlarımızdan birinin bile duası kabul edilirse İslam dünyasındaki kanın ve gözyaşının durmasına vesile olacağına inanıyoruz. Bir an önce bölgemizdeki çatışmaların sona ermesini istiyoruz” dedi.

“Allah Mazlum Halkımızı Zalimlerden Korusun”

Siverek İkra-Der Başkanı Abdulgafur Karaca ise duyarlılıklarından dolayı tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, “ Siverek İkra-Der olarak tüm üye ve gönüllülerimizle birlikte Sur halkı için başlatılan yardım seferberliğine katıldık. Rabbimiz bir an önce mazlum halkımızı zalimlerin zulümden muhafaza etsin, onları bir an önce özgürlüğüne kavuştursun”

“Sıkıntılar İslamdan Uzaklaşmamızdan Kaynaklanıyor”

Hayrat-Der Siverek Temsilci Mehmet Açıkalın’da burada toplanma sebeplerinin ülkede yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek olduğunu belirterek, “ Memleketimizde yaşanan sıkıntıların İslami bir yaşantıdan uzaklaşmamızdan kaynakladığına inanıyorum. Rabbimizden temennimiz bu sıkıntıların bir an önce bitmesidir”

“Kardeş Olmayız”

Siyar-Der Temsilcisi Kasım Bakudan ise bölgede yaşanan çatışmaların bir an önce bitmesi gerektiğini belirterek, “ Rabbim bizlere kardeş olarak yaşamamızı nasip etsin. Bugün yaşananların çok acı ve yıpratıcı olduğunu düşünüyoruz. Rabbim en kısa zamanda barış içinde yaşamamızı nasip etsin”

“Yardım Kampanyamız Devam Ediyor”

Fırat-Der Temsilcisi Mahmut Hanpolat ise Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halka destek amacıyla yardım kampanyası düzenlediklerini belirterek, “ Yardım kampanyamıza rabbimize dua ederek devam etmek istedik. Bu sabah namazında Ulu camide bir araya gelerek tüm Müslümanlar için dua ettik. Rabbimiz inşallah bu sabah namazında camiye gelerek samimi olarak dua eden kullarının duasını kabul eder”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2861 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü