BÖYLE OLUR AŞİRET SÜNNETİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'nın, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hivi Abikoğlu 2 çocuğunu muhteşem bir düğünle sünnet ettirdi. Hiç bir masraftan kaçılmayan sünnet düğününde

BÖYLE OLUR AŞİRET SÜNNETİ
30 Haziran 2008 - 11:04
tomar tomar saçılan dolarlar çantaya sığmadı.
Bucak aşiretine mensup Abikoğlu ailesinin illeri geleni Belediye Başkan Yardımcısı Hivi Abikoğlu, Berkay Arjin, Ferzent Burak isimli çocuklarını dillere destan bir sünnet düğünü yaptı. 500 davetlinin katıldığı sünnet düğününde sahneye çıkan ünlü türkücü Güler Işık dolar yağmuruna tutuldu. Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekildiği sırada, davetliler dolar saçma yarışına girdiler. Orkestranın toplamakta yorulduğu dolarlar, çantaya sığmadı.


TAKI YARIŞI
Muhteşem sünnet düğününün sonlarına doğru, bu kez davetliler takı yarışına girdi. Berkay Arjin, Ferzent Burak'a altın takmak için oluşturulan takı sırası, saatlerce bitmedi. Takılan altınlar bir çantaya tıka basa doldurdu. Gecenin en mutlu ismi ise destan düğünün sahibi baba Hivi, anne Özlem oldu. Erkekliğe ilk adım attan çocukları için şanına yakışır bir düğün yapmayı planlayan Abikoğlu, ailesi Dedeman Otelinde, aşiretine ve geniş çevresine de bu mutlu günün haberini saldı. Düğüne Şanlıurfa DYP eski Milletvekili Sedat Bucak'ın kardeşi Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, İşadamları Ramazan Bucak, Celil Bucak, Velat Bucak, Gudar Bucak, Ferzent Abikoğlu, Diş Hekimi Levent Abikoğlu, Avukat İbrahim Ethem Abikoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
HERKES NASİPLENDİ!
Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı sünnet düğününde; sıra gecesi ekipleri sahne aldı. Zerde pilavlı kuzu içi  tandır, içli köfte, bostana gibi yemek çeşitlerinin ikram edildiği gecede hem konuklar, hemde Abikoğlu ailesi için dolar savurmaca ya dönüştü. Kürtçe Türkçe müzik eşliğinde davetlileri coşturan türkücü Güler Işık'ın seslendirdiği parçaların ritmine kendilerini kaptıran davetliler, 100 YTL bozdurup deste deste 1 YTL’lik dolarlar saçtı.
Yer gök para kaynarken, davetliler hala hızını alamamış, bir yandan Berkay Arjin, Ferzent Burak'a altınlar takıyor, bir yandan da havaya dolar atıyorlar. Orkestra elemanlarının yüzünü güldürdüğü gecede koca bir çantayı  kendilerine kasa yapan orkestradakiler, paralarla ağırlaşan çantayı taşımakta güçlük çekti.
HEM SÜNNET ETTİ HEMDE KİRVE OLDU
Düğünde sünnet çocukları Berkay Arjin, Ferzent Burak' padişah koltuğuna oturarak kına yaptırırken, ardından kirve olan Operatör Doktor Özgür Korkmaz ile Necmi Möröy sünnet hazırlıklarına başladı. İlk önce gözyaşlarına hakim olamayan Berkay Arjin, kirvesi tarafından sünnet edildikten sonra Dedeman otelinde kendileri için hazırlanmış Kral dairesinde dinlenmeye gitti.



Bu haber 5383 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi