Bu kırsal mahalle suya hasret

Bu köyde elektrik var, internet var ama şu yok!

Bu kırsal mahalle suya hasret
05 Şubat 2017 - 16:37

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Güvercin köyü kadınları, köylerinde su bulunmadığı için her gün 2 kilometre uzaklıktaki kuyulardan eşek sırtında su taşıyor.

Siverek’e 25 kilometre uzaklıkta bulunan Güvercin köyü sakinleri köylerinde su bulunmadığından her gün 3 sefer 2 kilometrelik karlı yollardan giderek evlerine eşek sırtında su taşıyorlar. Zaman zaman kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu köyde kadınlar eşeklerle su getirmeye devam ediyor. Köyde  cep telefon istasyonu bulunuyor. Köyde internet çekiyor ama su bulunmuyor.

Köy sakinlerinden Nurettin Doyumbahçe yaptığı açıklamada,Hayatım boyunca köyümde su görmedim.Dedelerimizin yıllar önce kazdığı kuyulara kar ve yağmur yağınca  doluyorlar. Bizlerde oradan su getiriyoruz. Devletin tüm yetkililerine sesleniyorum suyumuz yok rezil olmuşuz. Yılın 12 ayı çocuklarımızla gidip kuyulardan su getiriyoruz. Kışın kuyuların başı buz karda gidiyoruz. Yazında tanker başı 100 TL vererek belediyeden su alıyoruz.

Güvercin köyünde kış ayı genellikle karlı ve sıcaklık sıfırın altında olur. 25 yıl önce elle kazılan kuyular kış aylarında yağan yağmur ve kar ile bir nebze de olsa doluyor. Yaz aylarında ise kuyular tamamen kuruyor. Yaz aylarında belediyeden tanker başı 100 TL ödeyerek  su satın alıyorlar.

Sultan Doyumbahçe açıklamasında, Suyumuz yok Erdoğana kurban olayım bize su getirsin. Bizde Allahın kullarıyız bizde Müslümanız bize de su getirsinler. Bu zaman susuz kalma zamanı mı? Köyümüz susuz. Kuyularımız dolmuyor. Tankerlerle getirdiğimiz suları kullanıyoruz. Yaz kış suyumuz yok tankerlerle su getirip kuyulara bırakıyor ordan da eşeklerle evimize götürüyoruz. Yaşım 65 artık gelip su götüremiyorum kardır ayaklarım buz tutuyor, ellerim üşüyor. Hastayım sürekli su götürmeye gelemiyorum.

Siverek’e 25 kilometre uzaklıkta bulunan Güvercin köyünde 50 hane ve 400 nüfus bulunmaktadır. Bu insanlar en temel insani ihtiyaç olan sudan mahrum bırakılmışlar. Köyde internet çekerken cep telefonu istasyonu bulunurken su bulunmuyor. Köylüler kendi aralarında Devletin unuttuğu köy olarak kendilerinden bahsediyorlar.

Köy sakinlerinden Necati Doyumbahçe yaptığı açıklamada Ben güvercin köyündenim. Köyde internet var ama en temel ihtiyaç olan su yok. Bu köy 100 dır var ve 100 yıldırda su yok bu nedenle rezil durumdayız. Köyde 50 hane 400 nüfus var. Her seçime 5 gün kala siyasetçiler gelip size su getireceğiz diye söz verirler ama seçim biter ama artık kimse köye uğramaz. Köy halkı rezil bir durumdadır.

Sağlıksız ve temiz olmayan kuyulardan su ihtiyacını karşılayan kadınlar devletten köylerine sondaj vurulmasını istiyor. Artık karda, çamurda veya yaz sıcağında eşek sırtında su getirmek istemiyorlar. Evlerinden musluklar takılıp su gelmesini istiyorlar.

Haber:.Ahmet Ciftel


Bu haber 2350 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü