Cezaevi firarisinin bahçesinden çok sayıda silah çıktı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, cezaevi firarisinin evinin bahçesinde yapılan aramada çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi.

Cezaevi firarisinin bahçesinden çok sayıda silah çıktı
05 Şubat 2020 - 09:52

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Silah ve Mühimmat Kaçakçılarına" yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Haliliye ilçesinde ikamet eden cezaevi firarisi olan İ.Ş.'nin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi.


Konu ile ilgili Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Haliliye İlçesi K. Mahallesinde ikamet eden ve cezaevi firarisi olan İ.Ş. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda, ev ve eklentisinde bulunan sera içerisinde toprağa gömülü vaziyette; 3 adet 7.62 mm. çapında kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet 9 mm. çapında yandan şarjörlü makinalı tabanca, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, bir adet makinalı tabancaya ait şarjör, 12 adet 7.62 mm. çapında fişek, 16 adet 9 mm. çapında mermi, 3 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, bir adet ruhsatsız şarjörlü otomatik av tüfeği ve 27 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir." denildi.


Açıklamanın devamında, "Şüpheli şahsın yapılan aranma kaydı sorgulamasında hükümlü ve tutuklunun kaçması, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla tehdit, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, yaralama, hırsızlık ve hakaret suçlarından aranma kaydının olduğu tespit edilmiştir. Bahse konu bu olaya ilişkin bir şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın işlemlerinin tamamlanmasını müteakip çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır."


(Abdurahman Uğurlu-İLKHA)


Bu haber 1584 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek