ÇOBAN RESSAM İLGİ BEKLİYOR

Lütfü Yalgı/ www.siverekgenclik.comŞanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı sarıören köyünde yaşayan Bekir İkrey yağlı boyayla yaptığı tablolara ilgi bekliyor.

ÇOBAN RESSAM İLGİ BEKLİYOR
16 Eylül 2011 - 07:52
İlçeye bağlı Sarıören köyünde yaşayan daha önce ilçe merkezinde ve Şanlıurfa'da resim sergileri açmış çoban ressam olarak basında yer almıştı. Çoban ressam yağlı boya kullanarak çizdiği eserlerini destek bulmadığı için sergi salonları yerine köy meydanında ve evinin avlusunda gelen misafirleri için sergiliyor.
Köyde geçimini çobanlık ve inşaatlarda kalıpçılık yaparak sağlayan Çoban ressam Bekir İkrey yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "köyde çobanlık ve inşaatlarda çalışarak geçimimi sağlıyorum, daha önce kaymakamlığın desteğiyle Siverek ilçe merkezinde sergiler açtım, ancak çizdiğim tablolar satamadım. Tabloları sergi salonlarında sergileyemediğim için çizdiğim eserlerden para kazanamadım. Bunun için yeni tabloları çizmiyorum, yinede resim çizmekten vaaz geçemiyorum çobanlık ve inşaatlarda işçilik yaparak boya ve tuval alarak azda olsa boş zamanlarımda yeni eserleri çizmeye çalışıyorum. Eski kaymakamlarımız bu konuda bana destek verdiler, ilçe kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu’nun bu konuda desteklerini bekliyorum"

Kaynak: www.siverekgenclik.com



Bu haber 3969 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem