"Çocuk hematoloji ve onkoloji'de doktor yetersizliği var"

Bir damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, Talasemi hastalarının en büyük sıkıntısının doktor sıkıntısı olduğunu söyledi.

"Çocuk hematoloji ve onkoloji'de doktor yetersizliği var"
09 Mayıs 2019 - 13:59

8 Mayıs Dünya Talasemi Günü münasebetiyle İlke Haber Ajansına konuşan Bir damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, Talasemi hastalarının en büyük sıkıntısının doktor sıkıntısı olduğunu söyledi.


Dizlek, "Kan Hastalıklıları Federasyonun kayıtlarına göre Şanlıurfa’da Suriyeli hastalarla birlikte bin 800 Talasemi hastası bulunuyor. Şanlıurfa'da en büyük eksikliğimiz doktor eksikliğidir. Çocuk hematoloji ve çocuk onkoloji bölümünde doktor yetersizliği var. Şanlıurfa, çevre illerle kıyaslandığı zaman sağlık alanında çok gerilerde bulunuyor. Hükümetin sağlık alanında Şanlıurfa’ya destek vermesini bekliyoruz." diye konuştu. 


Şanlıurfa'da 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü münasebetiyle yeni evlenen çiftlere talasemi hastalığı hakkında bilgi verildi.


Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Haliliye Belediyesi işbirliği ile 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü münasebetiyle Haliliye Belediyesi Nikâh salonunda yeni evlenen çiftlere Talasemi hastalığı hakkında bilgi verilerek broşür dağıtıldı.


İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Talasemi riskini azaltmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirttiler. (İLKHA)






Bu haber 2160 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...