Çocuklar bu manavda doğruluğu ve dürüstlüğü öğreniyor

​Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Mehmetçik İlkokulu öğrencileri, okul içerisinde kurulan ve tezgâhtarı olmayan “Güven Manavı”ndan meyve alıp, parasını kumbaraya atarak doğruluğu ve dürüstlüğü öğreniyorlar.

Çocuklar bu manavda doğruluğu ve dürüstlüğü öğreniyor
13 Aralık 2019 - 12:24

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik İlkokulunda, okul idaresi öğrencilere doğru olmayı ve dürüst davranmayı öğreterek farkındalık oluşturmak için örnek bir çalışmaya imza attı.


Okullarında her ay farklı bir konuda değerler eğitimi kapsamında çocuklara güzel alışkanlıklar kazandırdıklarını söyleyen Okul Müdürü Ferit Akçalı, bu ay 12-18 Aralık tarihlerinin “Yerli Malı Haftası” olması sebebiyle okul koridorunda “Güven Manavı”nu kurduklarını söyledi.


Akçalı, “ Okulumuzda ‘Güven Manavı’ kurduk. Öğrenciler evlerinden meyveler getirdiler. Manavımızda bulunan meyvelerin tane fiyatı etiketlerde yazılı, öğrenciler etiketlere bakarak istedikleri meyveyi alarak, parasını kumbaraya atıyorlar. Öğretmen arkadaşlarımız, Rehberlik dersinde değerler eğitimi kapsamında öğrencilere dürüstlüğü ve doğruluğu anlattılar. Yaptığımız etkinlik ile ilgili öğrencileri bilgilendirdiler. Öğrencilerimiz kimsenin müdahalesi olmadan meyve fiyatlarına bakıp diledikleri meyveleri özgürce aldılar ve parayı kumbaraya bıraktılar. Dürüst olmak; doğruluğu benimsemek ve doğru olmak demektir.  İnsanlar; uzun vadede kazandıracak davranış olarak tabir edilen doğruluk ve dürüstlüğü benimsemeli,  hayatlarında uygulamalı ve çevresindeki insanlara da bunu aşılatmalıdır.” ifadelerini kullandı.


Akçalı, elde edilecek olan gelirle ihtiyaç sahibi yetim bir iki aile gıda yardımında bulunacaklarını sözlerine ekledi.


Peygamber Efendimizin, “Bizi aldatan bizden değildir” hadisini hatırlatan Okul öğrencilerinden Betül Ucak,  “Dürüstlük Manavı hazırladık. Öğrenciler meyveler getirdi. Öğrenciler kumbaraya parayı bırakarak meyveyi alıyorlar. ‘Yalandan kim ölmüş demeyin. Güven ölür, dostluk ölür ve sevgi ölür.’ Sevgili Peygamberimiz, ‘ İnsanları aldatan bizden değildir.’ diye buyurmuştur.” şeklinde konuştu.


Allahu Teâlâ’nın “Emrolunduğun gibi dost doğru ol emrine vurgu yapan okul öğrencilerinden Eymen Kayalı, “Bu manavda doğruluğun ve dürüstlüğün önemini belirtmek istedik.  Meyveleri kendimiz evden getirdik. Öğrenciler buraya gelerek istediği meyveleri alarak meyve parasını kumbaralara atıyor. Rabbimiz Kur’an’ı Kerim’de, ‘Emrolunduğunuz gibi dost doğru olan demiş’  Kimsenin göremediği yerde bile bir gören vardır.” diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu- İLKHA)


Bu haber 1941 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor