ÇÖLYAK HASTASI KARDEŞLERE İLÇE KAYMAKAMLIĞI SAHİP ÇIKTI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa'nın Siverek İlçesinde inşaat işçisi olarak çalışan Murat Kutra(30) "Çölyak Hastası" 2 çocuğunun bakımı için

ÇÖLYAK HASTASI KARDEŞLERE İLÇE KAYMAKAMLIĞI SAHİP ÇIKTI
12 Nisan 2010 - 07:05
yetkililerden yardım istemişti.
    
Kutra, çocuklarının diyetli gıdalarını alamadığının belirterek konuyu basının gündemine taşıyarak gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle demişti’ ’biri 3,5 diğeri 6 yaşındaki iki çocuğunun yaklaşık 2 yıl önce Çölyak hastalığına yakalandı. Doktorlar çocuklar için özel gıda diyeti uygulaması verdiler. Çoğu zaman işsiz olduğum için iki çocuğuma gerekli gıdayı alamıyorum. Çocuklar tahıllı gıdaları tüketemediği için genelde mısırdan elde edilen gıdalar ile benzeri gıdaları almam lazım. Son 2 aydır özel gıda diyetini uygulayamadığım için çocuklarda rahatsızlıklar oluştu" 
    
Çocukların hastalığının ve işsiz babanın içinde bulunduğu durumu öğrenen İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız Kutra ailesinin yaşadığı Dicle mahallesindeki evini ziyaret ederek hasta çocukların ailesiyle görüşüp aileye yardım yapacağını belirti "Ailenin ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu belirten Kaymakam Yıldız, aile kiralık bir evde yaşıyor. Baba işsiz. Önce çocukların diyetli gıdalarını temin edeceğiz. Ardında da kira yardımı yapacağız’’ dedi.
  
Kaymakam Yıldız açıklamasının devamında Siverek’te Çölyak Hastalığı bulunan çocuk sayısın fazla olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti ’’Bu vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve iyi beslenmeleri amacıyla Çölyak Hastalarımız için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde "Çölyak Hastaları İçin Gıda Bankası’’ oluşturacağız" dedi.














Bu haber 2595 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü