DAVETİYELERİNE

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA
 
ŞANLIURFA’da, dünya evine giren  26 yaşındaki İbrahim Karakaş ve 24 yaşındaki Sema Yavuz, davetiyelerine ‘Silaha hayır’

DAVETİYELERİNE
27 Temmuz 2008 - 11:31
yazarak düğünlerde silah sıkılmamasını istedi.

Kent merkezindeki Dolunay Pastanesi’ni işleten İbrahim Karakaş, hayatını Sema Yavuz’la birleştirdi. Genç çift, Harran Oteli’nde dün gece yapılan düğün töreni için hazırladıkları davetiyelerinde düğün törenlerinde silah sıkılmaması mesajı verdi. Davetiyelerinin bir sayfasına çarpı işaretli tabanca resmi yaptıran altına da ‘Silaha hayır’ yazdıran çift, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki bir düğünde uzun namlulu silahlarla saatlerce ateş edilmesinin kendilerini etkilediği için böyle bir yol izlediklerini söyledi.
Düğün ve nişan gibi güzel günlerin yanı sıra çeşitli sevinç gösterileri sırasında açılan ateş sırasında ölen ve yaralanan kişilerin de kendilerini üzdüğünü belirten damat İbrahim Karakaş, “Düğünlerde silah kullanmak bizde gelenektir. Ancak son zamanlarda ölen insanlar bu geleneğin ne kadar gereksiz olduğunu gözler önüne serdi. Şırnak’taki düğüne diyecek söz bulamıyorum. Bu yüzden silahsızlanmaya destek olmak istedik. Nasıl ki sigara içmek yasaklandıysa silahla ateş edilmesi de yasaklansın” dedi.

ÖZELLİKLE OTEL SEÇTİK

Düğünlerini de özellikle davetlilerin silahla gelmemesi ve ateş edilmemesi için otelde yaptıklarını belirten çift, silah sıkılmayan gecede doyasıya eğlendi. Davul-zurna ve sıra gecesi ekipleriyle coşan davetliler, oynayanların üzerine de birer dolarlık banknot yağdırdı.

Eski Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak’ın amcasının oğlu işadamı Fatih Bucak’ın da katıldığı düğün takı töreniyle son buldu.

Bu haber 3471 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem