DEDAŞ'TAN SİVEREK İLE İLGİLİ AKLA ZARAR İDDİA

DEDAŞ tarafından bazı haber ajanslarına servis edilen verilerde Siverek'te kaçak elektrik kullanımının % 93 olduğu iddia edildi.

DEDAŞ'TAN SİVEREK İLE İLGİLİ AKLA ZARAR İDDİA
04 Aralık 2014 - 13:38

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde DEDAŞ tarafından periyodik olarak yapılan enerji kesintilerine toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. Yapılan enerji kesintilerinin keyfi olarak yapıldığını belirten Siverekliler yapılan uygulama ile toplumdaki herkesin mağdur edildiğine dikkat çekti.

DEDAŞ ise basında yer alan protesto eylemlerinin ardından akıllara zarar bazı verileri kamuoyu ile paylaştı. Siverek’te tüketilen enerjinin sadece yüzde 7’sinin parasını aldıklarını ileri süren DEDAŞ, Siverek’teki kaçak elektrik kullanım oranının % 93 olduğunu iddia etti. DEDAŞ, ayrıca son 11 ayda da müşterilerden tahsil etmesi gereken 350 milyon liranın ise sadece 33.4 milyon lirasını tahsil ettiklerini ileri sürdü.

DEDAŞ verilerinin bazı haber sitelerinde yer almasının ardından DEDAŞ’ın yayınladığı verilere tepkiler gecikmedi. Verilerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen paylaşımlarda DEDAŞ’ın yayınlamış olduğu verilerle kamuoyunu yanıttığını, 220 bin nufüslü bir ilçenin % 93’ni kaçak elektik kullanıyor gibi lanse ettiği ileri sürüldü.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3482 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu