DEMOKRASİ PLATFORMU: OPERASYONLAR DURSUN

Siverek Demokrasi Platformu düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla silahların susarak, operasyonların durdurulmasını istedi.

DEMOKRASİ PLATFORMU: OPERASYONLAR DURSUN
01 Eylül 2015 - 12:59

Siverek HDP ve BDP bünyesinde oluşturulan, Siverek Demokrasi Platformu düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla silahların susarak, operasyonların durdurulmasını istedi. Kanlıkuyu meydanında bir araya gelen platform üyeleri adına basın açıklamasını İbrahim Ayyıldız okudu.

Ayyıldız, açıklamada şu ifadeleri kullandı, “1 Eylül Dünya Barış Gününde Türkiye’nin her tarafından ağıtlar yükseliyor. Bu acılar, bu ağıtlar yitip giden canlar hepsi yoksul halkın çocuklarıdır. Asker, polis, sivil insanlar, gerilla ve küçük çocukların hepsinin yaşamını yitirmesinin nedeni birilerinin iktidar hırsı, birilerinin saltanat hırsıdır. 7 Haziran milletvekili seçim sonuçlarının birilerinin saltanatını sarsmasıdır. Bugün Türkiye’de artık insanlar hesap sormaya başlamış. Neden öldüğünü yada neden öleceğini sorgulamaktadır. Düne kadar barıştan söz edenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyorlar, diye halk sorguluyor”

Ayyyıldız basın açıklamasının sonunda, barış sürecinin yeniden başlaması gerektiğini belirterek, “Barış ve çözüm sürecinin devam etmesi için 28 Şubat 2015 Dolmabahçe mutabakatına geri dönülsün.Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak müzakereler başlasın”

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

Devlet ile PKK arasında bir süredir sürdürülen sözde çözüm sürecinin ardından yeniden başlayan çatışmalarda onlarca sivil insan, asker, polis, PKK’lı hayatını kaybederken, bölge yeniden 1990’lı yıllara geri döndü. Çatışmalardan en büyük zararı da bölge ekonomisi aldı.

Yusuf Eyüp Sarı / www.siverekgenclik.com





Bu haber 2517 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış