DESTEKLEME PRİMLERİ 'BEYAZ İNCİ'YE TAKILDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da Sahte Evrak ve Belge Düzenleyerek Devleti 1 Milyon Tl'ye Yakın Zarara Uğratarak Haksız Kazanç Sağlayan ve Liderliğini 5 Kişinin Yaptığı

DESTEKLEME PRİMLERİ 'BEYAZ İNCİ'YE TAKILDI
16 Ocak 2009 - 19:26
Çete ile 62 Kişi Yakalandı.

Şanlıurfa'da sahte evrak ve belge düzenleyerek devleti 1 milyon TL'ye yakın zarara uğratarak haksız kazanç sağlayan ve liderliğini 5 kişinin yaptığı çete ile 62 kişi yakalandı. Aralarında değişik kamu kurumlarında memur ve işçi olarak çalışan kişilerin de bulunduğu zanlıların, devleti soymak için çete liderleriyle işbirliği yaptıkları ortaya çıktı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarımda reform adı altında destekleme priminden faydalanmak üzere devleti 1 milyon TL'ye yakın zarara uğratan bir çeteyi çökertti. Yaklaşık 6 ay önce polise başvuran bazı kişiler, kendi isimlerine oluşturulan banka hesaplarından işlemler yapıldığı yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis, E.Ö.'nün liderliğinde kurulan bir şebekenin sahte evrak tanzim ederek devleti zarara uğrattığını belirledi.
6 aylık süren titiz bir çalışma sonucunda 'Beyaz İnci' adını verdiği operasyonun düğmesine basan Şanlıurfa polisi, kent merkezi ve ilçeleri Ceylanpınar, Birecik ile İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Çankırı'da tespit edilen ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenledi.
Düzenlenen baskınla ev ve işyerlerinde polis tarafından yapılan aramada başkalarının adına düzenlenmiş çok sayıda sahte evrak, sahte belge ve sahte kimlik bulundu.
Operasyonda E.Ö.'nün liderliğinde, A.B, A.C.B, A.K, M.K, H.D ve M.M isimli şahısların başkaları adına düzenledikleri sahte tapu, fatura ve ilgili sahte evraklar düzenledikleri ortaya çıktı. Tarım İl Müdürlüğü ve tarım kredi kooperatiflerinden 'Hububat Desteklemesi' alarak devleti dolandırdıkları tahmin edilen 75 kişiden 62'si gözaltına alındı.
Şebekenin üyelerini ve çalışma sistemi ile sahte belgelerini ortaya çıkaran polis, şebekeye dahil olduğu belirlenen zanlılar için 5 ayrı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında kamu kurumlarında memur ve işçi olarak görev yapan 10 kişinin de aralarında bulunduğunu tespit etti.
Gözaltına alınıp Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanmaya başlanan zanlılardan 29'u alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile serbest bırakıldı.
Sahte müstahsil makbuzları ve belgeler ile devleti yüz binlerce lira zarara uğrattığı ileri sürülen 33 zanlı ise sorgulamalarının ardından bu sabah geniş güvenlik önlemi altında Çevik Kuvvet'e ait 3 otobüsle 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik' suçlarından adliyeye sevk edildi.
Polis, yakalanan şahısların verdiği ifadeler ile elde edilen belgelerden yola çıkarak geçmiş yıllara dönük kapsamlı soruşturma başlattı


Bu haber 2089 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü