Deva Partisinde Osman Çilenti'nin vefatı ile ilgili açıklama

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz basına yansıyan Siverekli İmam’ın ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı.

Deva Partisinde Osman Çilenti'nin vefatı ile ilgili açıklama
02 Eylül 2020 - 14:21

Başkan Av. Ahmet Tüysüz; basına yansıyan konuyu özetleyerek şunları kaydetti: “Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde müftülükle arasında sorunlar olduğu öne sürülen köy imamı Osman Çilenti'ye iki hafta önce koronadan vefat etmiş kişilerin cenazelerini yıkama görevi verilmiştir. Cenazeleri yıkarken korunması için kullanılan koruyucu elbise de verilmeyen Osman Çilenti koronaya yakalanmış ve kendini evde karantinaya almıştır. Bu sürede Osman Çilenti'den hasta yatağında müftülük tarafından savunma alınmıştır. Osman Çilenti ise maalesef ertesi gün hayatını kaybetmiştir” dedi.


 


Açıklamasına şu sözlerle devam eden Tüysüz: “Bu vahim ötesi olayla ilgili merhumun ailesi ile bizzat görüşerek her türlü hukuki desteği avukatlarımızla ücretsiz olarak sunacağımızı ifade kendilerine ettik. Devlet kurumları meseleleri şahsileştirmemeli, disiplin soruşturmasına konu bir olayı drama dönüştürmemelidir. Merhumun ailesinin basına yansıyan iddiaları derhal ve ivedilikle etkin bir şekilde soruşturulmalı, sorumluluğu olanların kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi suçundan cezalandırılması talebiyle haklarında kamu davası açılmalıdır” dedi.


 


Tüm bunların kötü yönetimin, liyakatsizliğin, görevi ehline vermemenin, kayırmanın, devlet aklı ile hareket etmemenin ağır sonuçlarından olduğunu ayrıca hatırlatmak da gerekir diyen Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz: “Fail ve mağdurdan bağımsız olarak her türlü hukuksuzluğun karşısında olduğumuzu, her türlü hukuki yardımı sunmaya hazır olduğumuzu, halen aynı şartlarda çalıştırılan tehlike altındaki diğer görevlilerin aynı akibete uğramadan gerekli önlemlerin alınması için yetkilileri göreve en önemlisi de özellikle vicdanlı davranmaya davet ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha hakkın rahmetine kavuşan imamımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 4135 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü