Dikkat! Salı günü fırtına bekleniyor

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, 20-24 Aralık 2019 tarihleri arasında aralarında Şanlıurfa için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Dikkat! Salı günü fırtına bekleniyor
20 Aralık 2019 - 14:54

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, 20-24 Aralık 2019 tarihleri arasında aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu bölge için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.


Yapılan Meteorolojik Değerlendirmede, şu bilgilere yer verildi:


 “Yurdumuzun bu hafta sonu kuzeybatı kesimlerden başlayarak, Balkanlar üzerinden inen İzlanda kökenli alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemlerinin etkisine girmesi bekleniyor. Yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, ancak bu yağışların önümüzdeki hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor. Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerimizden başlayarak azalması ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.”


 Açıklamanın devamında Salı gününden sonra, bölgemizde kuvvetli yağışla birlikte yer yer kuvvetli rüzgâr ve fırtına olacağı belirtilerek, “Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yayımlanacak meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.” denildi.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 1214 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek