DİN BİR-SEN'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

Siverek DİN-BİR-SEN İlçe temsilcisi Mahmut Bozkuş, İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'ye yönelik yaptığı katliamlar ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

DİN BİR-SEN'DEN GAZZE AÇIKLAMASI
23 Temmuz 2014 - 09:22

Modern çağ dedikleri, yirmi birinci asırda tüm dünyanın gözü önünde bir avuç Filistinli Müslüman kardeşimize kadın çocuk yaşlı demeden Siyonist İsrail tarafından gaddar ve cani bir şekilde etnik temizleme ile katliam girişimi kabul edilecek bir durum değildir. Şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Gazze’de trajedi bugün başlamadı. İsrail kurulduğu ilk günden beri orası kan ve gözyaşı ile dolu hatta 1900’ ların başında, Çanakkale savaşından hemen sonra İngilizler ve Fransızlar, Filistin topraklarından bölgeye girdiler.O günden beri de kan durmadı. İsrail’in kurulduğu günden beri kan dökmeye ve toprak işgal etmeye devam etmiş. Birileri bu gerçekleri görmek istemiyor. Birileri de İsrail ve onun dostlarından korktuğu için kafasını kuma sokuyor. Gazze halkının başına düşen her bomba, aynı zamanda Müslümanların da başına düşüyor.

Kur’an-ı Kerim’de Yüce rabbimiz: ‘’Hiçbir damla yoktur ki o, Allah katında onun korkusuyla dökülen gözyaşı damlasından veya Allah yolunda akıtılan kandamlasından daha makbul olsun. Gözyaşlarıyla yıkanan yüzden daha temiz yüz olamaz.’’ buyurduğuna göre her gözyaşı bir yürek, bir merhamet, bir vicdan demektir.

Kızıl derilileri katleden, Suriye ve Irak’ı karıştıranlar kara derilileri köleleştiren l., II.Dünya Savaşını bunlar çıkarmadı mı? Soğuk Savaşı bunlar başlatmadı mı? Darbeler, terörler bunların işi değil miydi? 22 Arap ülkesinin sınırlarını, rejimlerini ve iktidarlarını bunlar tayin etmedi mi.? Evet suçüstü oldular.

Bugün bu katliamlara İslam âlemi sesiz kalmamalıdır. Hz.Ali(r.a) hikmetli sözlerinde: “Bir zulmü engelleyemiyorsanız hiç olmazsa kınayın. Tepki gösterin ama dökülen masum insanların kanına suskun kalmayın.’’ Bu haykırışımız tüm dünya Müslümanlarına... Merhum şairimiz M.Akif Ersoy ‘’Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem” diye ifade etmektedir.

Bugünler de geçecek, sonunda Müslümanlar kazanacak, İsrail ve ona destek veren ihanet çetesi kaybedecek. Göreceksiniz bedeli çok ağır da olsa Gazze halkı kazanacaktır. İnanıyoruz ki kıyametten önce Müslümanlar ile Yahudiler harp edecek Müslümanlar, Yahudileri öldürecek. Peygamber efendimiz (s.a.v) hadis-i şeriflerinde:’’Yahudi kaçacak yer kalmayınca taşların ve ağaçların arkasına saklanacak, taşlar ve ağaçlar dile gelip onları eleyecek ve diyecek ki : ‘Ey muhameddin ümmeti yahudinin birisi arkamda saklanmış gel onuda öldür.’

Bu vesile ile 10 ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde, dünyadaki tüm Müslümanların ve bilhassa Filistinli kardeşlerimizin acısını paylaşın, yalnız bırakmadığından ve dik duruşuyla dünya liderlerine örnek bir davranış sergileyen başbakanımızla beraber ve desteğimizin arkasında olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Siverek DİN-BİR-SEN

İlçe temsilcisi: Mahmut Bozkuş


Bu haber 2193 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı