DİYANET-SEN'DEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Siverek Diyanet-Sen Temsilciliği tarafından Çıkrık (Çixrix) Mahallesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

DİYANET-SEN'DEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
21 Nisan 2015 - 17:16

Siverek Diyanet-Sen Temsilciliği tarafından Karacadağ eteklerinde bulunan Çıkrık (Çixrix) Mahallesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Program ihsan Yarluğ tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı. Ardından Mehmet Akarsu tarafından Kürtçe mevlit okundu.

Programa konuşmacı olarak Eyüp Etüş Katıldı. Peygamberin örnek hayatından kesitler sunan Etüş, peygamberin ahlakının Kur’an olduğunu vurgu yaparak Müslümanların ahlakının peygamberin ahlakına benzemesi gerektiğine dikkat çekti.

Peygamberin İslam davasını tebliğ ederken çeşitli sıkıntılar çektiğini belirten Etüş, “ Resulullah bu sıkıntılara karşı sabır ve sebatla karşı koymuştur. Müslümanlarda hayatında başına gelen sıkıntılara karşı peygamberi örnek alarak sabır göstermelidir” dedi

Müslümanların birbirlerine karşı muhabbet beslemeleri ve ilişkilerini geliştirmeleri gerektiğine vurgu yapan Etüş, konuşmasının sonunda hayatlarını Kur’an ve sünnet dışında dizayn edenlerin başarılı olmayacağına dikkat çekti.

Programda Çermik ilahi gurubu söylediği ilahilerle peygamber aşıkları coştu. Program Siverek Diyanet-Sen başkanını Ramazan Öz’ün yaptığı dua ile sona erdi

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2772 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı