DOÇ. DR. NECATİ YENİCE AMELİYATTAN ÇIKTI

Kanser hastası eşinin ölmesinin ardından Tayfun Erkan Kalkan'ın silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan Doç. Dr. Necati Yenice ameliyat edildi. saatlik operasyonun ardından yoğun bakıma alınan Yenice'nin

DOÇ. DR. NECATİ YENİCE AMELİYATTAN ÇIKTI
27 Aralık 2007 - 23:19
Kanser hastası eşinin ölmesinin ardından Tayfun Erkan Kalkan'ın
hayat mücadelesi sürüyor.

Tayfun Erkan Kalkan, kanser hastası eşi Sebahat Kalkan'ın ameliyat sırasında ölmesinin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3.Dahiliye Klinik Şefi Doç.Dr. Necati Yenice'ye hastane önünde 6 el ateş etmiş, vücuduna aldığı 3 kurşunla ağır yaralanan Yenice'ye arkadaşları müdahale ederken, Kalkan ise Zeytinburnu'nda intihar etmişti. Saldırının ardından ameliyata alınan Doç. Dr. Necati Yenice için meslektaşları seferber oldu. 5 saat süren ameliyatın ardından Yenice'nin vücuduna isabet eden kurşunlar çıkarıldı. Yenice'nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

5 saat süren operasyonun ardından basın mensuplarının karşısına geçen doktorlar, meslektaşları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hayri Özgüzel, "Tansiyonu makul seviyede başlangıca göre durumu çok daha iyi. Ama hayati tehlikesini atlatmış durumda değil. Sağ boyundan, sağ omuz başından, sol göğüs arka duvarına kurşunlar isabet etmiş. Sol göğüs arka duvarından giren kurşun biraz tehlikeye neden oldu. 3 ekip birlikte ameliyata girdik" dedi.

Ardından söz alan hastanenin 2. Genel Cerrahi klinik şefi Prof. Dr. Servet Karahan, "Biz gereken müdahaleleri yaptık. 25 ünite kan kullandık. Hastanenin yakın olması nedeniyle müdahaleyi erken yaptık. İyi bir ekiple çalıştık. Arkadaşımıza gereken müdahaleyi yaptık. Üzüncü bir olay yaşandı. Meslektaşımızın aramıza geri dönmesini istiyoruz. İlk olarak kulak burun boğaz ekibi müdahale etti. Ardından cerrahi müdahale etti" diye konuştu.

Ardında söz alan Beyin Cerrahisi Doç Dr. Celal İplikçioğlu, "Hasta önce tomografiye gönderildi. En önemlisi boynunda olan kurşundu. Sonra ameliyata alındı. Bir an önce müdahalesini yaptık. Kontrol altına  aldık" ifadelerini kullandı.
Bu haber 2452 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...