DOKTOR VE HEMŞİRELERE " KURTLAR VADİSİ" DAVASI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAUrfa'da Halil Ataş, Balıklıgöl Devlet Hastanesi doktor ve hemşireleri hakkında 'Kurtlar Vadisi

DOKTOR VE HEMŞİRELERE " KURTLAR VADİSİ" DAVASI
24 Haziran 2008 - 21:43
izlediniz, eşimle ilgilenmediniz, ihmalsizlikten eşim öldü' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

ŞANLIURFA’da, 56 yaşındaki Halil Ataş, kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitiren eşi 42 yaşındaki Fethiye Ataş’ın, yanlış tedavi uygulaması ve hastanede doktor ve hemşirelerin ‘Kurtlar Vadisi’ dizisini izleyerek, ilgi göstermemesi nedeniyle öldüğü iddiasıyla suç  duyurusunda bulundu.
Hayati Harrani Mahallesi’nde oturan Fethiye Ataş, 22 Nisan’da rahatsızlandı. Soğuk algınlığından yakınan Ataş, eşi Halil ve çocukları tarafından Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bronşit teşhisi konulan 11 çocuk annesi Ataş, ilaç tedavisi verilip, evine gönderildi. İlaçlarını kullanan Ataş, 26 Nisan’da kontrol için götürüldüğü aynı hastanede iyileşmeye başladığı belirtilince rahatladı. Ataş, bu kez çocukları tarafından sık kalp şikayetleri nedeniyle Kardiyoloji Servisi’ne götürüldü. İddiaya göre, Dr. Mehmet H. Ö.’nün muayene ettiği Ataş’a, tetkikler sonrası ‘Kalpte Sağ Yetersizlik’ teşhisi konulup, ilaç tedavisi verildi.
İlaçları kullandıktan birkaç gün sonra vücudunda şişlikler oluşması ve nefes almakta zorlanınca kentteki özel bir tıp merkezine götürüldü. Burada da bronşit teşhisi konulan ve vücudundaki şiş nedeniyle karaciğerinde sorun bulunabileceğinden şüphelenilen Ataş, tahlil için bu kez Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Tahliller sonrası, hastanın kalpten kaynaklanan problem nedeniyle karaciğer damarlarında aşınma tespit edildiği belirtilerek, Kardiyoloji Servisi’ne gösterilmesi gerektiği belirtildi. 

Bu tetkik üzerine, Fethiye Ataş, 8 Mayıs’ta, yeniden Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne gidip, Dr. Mehmet H. Ö.’ye muayene oldu. Hastanenin Kalp Yoğun Bakım Ünitesi’ne yatırılan Ataş, 44 gün sonra yaşamını yitirdi.

AİLEDEN SUÇLAMA

Ataş ailesi, Fethiye Ataş’ın ölümünden Balıklıgöl Hastanesi Kalp Yoğun Bakım Servisi’nin doktor ve hemşirelerini sorumlu tuttu. Eşinin yoğun bakım ünitesine yatırıldığı ilk gece fenalaştığını, ancak, doktor ve hemşirelerin ‘Kurtlar Vadisi’ dizisini izleyerek, hastaya müdahale etmediğini ileri süren Halil Ataş, şunları söyledi:
“O gece doktor hastanede yoktu, nöbetçi hemşireler Leyla B. ile Ebru Y. doktoru telefonla arayarak hastanın fenalaştığını, acil müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Doktor hastaneye gelmeyerek, telefonla hemşirelere talimat verip ağrı kesici yapılmasını söyledi. İğne yapan hemşireler odaya geçip ‘Kurtlar Vadisi’ izlemeye başladılar. O saatlerde eşim iyice fenalaşarak, ölümle pençeleşmeye başladı. Hiç kimse müdahalede bulunmadı. Gece saat 03.00 civarında eşimi yoğun bakım servisinden çıkarıp başka bir odaya aldılar ve ölüme terk ettiler. Eşim yalnız başına kaldığı odada fenalaşınca biz bağırmaya başladık. Acil servisteki doktorlar gelerek, kalbi duran eşime, şok cihazı bulunmamasından dolayı elle kalp masajı yaptılar ve hayata döndürdüler. Daha sonra da, doktorlar hayati tehlikesi bulunduğu için eşimi Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk etti. Bu süre zarfı içerisinde Dr. Mehmet H. Ö. hiç gelmedi. Eşim, hastaya müdahale etmek yerine ‘Kurtlar Vadisi’ dizisini izleyen hemşirelerle, doktorun ihmali neden oldu. Başkalarının da canının yanmaması için doktor ve hemşireler hakkında savcılığa şikayette bulundum.”

Suçlanan Dr. Mehmet H. Ö. ise, iddiaların asılsız olduğunu belirtip, “Fethiye Ataş, sağ kalp yetmezliği sonucu gelen, hayati tehlikesi bulunan, riskli bir hastaydı. Hemen yatırılmasını istedik. Hasta yakınları yatış istemiyordu. Israrımız üzerine hastayı yatırdık. Yoğun bakım ünitesinde kaldığı sürede kalbi durmuştu.
Müdahale ile hayata döndürüldü. Ardından Tıp Fakültesi’ne gönderildi. Hasta yakınları sık sık görevli doktorları rahatsız ediyor, cihaza bağlı hastayı odadan çıkarıp sigara bile içiriyorlardı. Sonuçta biz elimden geleni yaptık, bize yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

Ataş’ın cenazesi, ailenin şikayeti nedeniyle yapılan otopsinin ardından Sağlık Köyü’nde toprağa verildi.

Bu haber 2049 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek