DÖRDÜZ DOĞURDU KUMADAN KURTULDU

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da 5 yıl çocuk sahibi olamayan 30 yaşındaki Hüseyin ve 29 yaşındaki Meryem Demirkıran çiftinin

DÖRDÜZ DOĞURDU KUMADAN KURTULDU
11 Şubat 2008 - 15:37
tüp bebek yöntemiyle dördüz bebekleri dünyaya geldi. Çocuğu olmayınca aşiret baskısıyla üzerine kuma getirilmeye çalışılan Meryem Demirkıran, çok mutlu olduğunu söyledi. Ancak 7 aylık dünyaya gelen prematüre bebeklerin sağlık durumlarının iyi olmadığı belirtildi.

Merkez Yolbaşı Köyü’nde oturan 5 yıllık evli Meryem Demirkan, tedavi yönetimiyle çocuk sahibi oldu. Kontroller sırasında kendilerine, ikiz çocukları olacağını söylenen Meryem ve Hüseyin Demirkan çifti, bu sabah doğum sancılarının artması üzerine Şanlıurfa Doğum Hastanesine geldi. Kadın Doğum Uzmanı Murat Yaman tarafından sezaryen yöntemiyle gerçekleşen doğumda 3’ü kız, biri erkek dördüz bebek dünyaya geldi. İkiz bekleyen Meryem ile eşi Hüseyin Demirkan, şaşkınlık yaşadı. Köyde çiftçi olduğunu söyleyen Hüseyin Demirkan şunları anlattı:

“5 yıl önce Meryem’le görücü usulü ile evlendik. 7 bin YTL başlık parası verdim. Çocuğum olmadığı için aşiretimden ve çevremden çok utanıyordum. Bizi dışlayıp ‘kısırsınız’ diyorlardı. Problem bende değil eşimdeydi. Bu yüzden bana çok baskı geliyordu. Çocuk için kuma getirmemi istiyorlardı. Bunun önüne geçebilmek için biz tedavi yöntemiyle çocuk sahibi olmaya karar verdik. Bugün 1 çocuk yerine 4 çocuk babası oldum. Çok mutluyum. Allah bu çocukları bize bağışlasın. Ama bunların bakımı oldukça bize yük getirir. Bu konuda bize yardım edilmesini istiyorum.”

Anne Meryem Demirkan da, 5 yıldır yaşadığı çocuk özlemini gidermenin ve kuma derdinden kurtulmanın sevincini yaşıyor. Anne Demirkan, “Çocuklarım olmasaydı üzerime kuma gelecekti. 7 aylık dünyaya geldiler, inşallah çocuklarıma bir şey olmaz” diye konuştu.

BEBEKLER RİSK ALTINDA

Dördüzlerin prematüre olarak dünyaya geldiğini söyleyen Çocuk Sağlığı Uzmanı Doktor Soner Şimşek ise şu açıklamayı yaptı:
“Doğum servisinden bizi arayarak ikiz doğum olacağını söylediler. Biz ekip olarak doğumhaneye gittik. Sezaryenle yapılan doğum sonrasında dördüz bebek prematüre olarak dünyaya geldi. Bunlar erken doğum olduğu için akciğerlerine bağlı olarak sorun çıkabilir. Bunları solum cihazına bağlayabiliriz. İlk müdahalesi yapıldı. Yaşama şansları kritik olduğu için 3- 4 günü geçerlerse yaşama şansları artar. Bu süreci geçemezlerse onları kaybedebiliriz.”

Dünyaya gelen erkek bebeğin 1 kilo 400 gram, 3 kızın ise 1’er kilo oldukları belirtildi. Durumu ağır olan iki kız bebek Şanlıurfa Çocuk Hastanesi’ne sevk edilirken, diğer 2 bebek yeni doğan bebek ünitesinde yoğun bakıma alındı.

Bu haber 2848 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü