DTP KAPATMA DAVASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde DTP İlçe Örgütü kapatılması davası süren Demokratik Toplum Partisi (DTP) kapatılması davası ile ilgili İlçenin

DTP KAPATMA DAVASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ
18 Eylül 2008 - 14:15
Şair İbrahim Rafet Caddesinde bulunan DTP parti binası önünde basın açıklaması düzenledi.
  
DTP ilçe örgütü adına Zeki Kenru ‘nun okudu basın açıklamasında özetle şöylşe dedi.’’ Bilindiği özere partimiz DTP kapatılma gerekçesiyle dava açılmıştır. Görülen o ki son zamanlarda maruz kaldığımız baskılar, anti demokratik uygulamalar, yeterli görülmeyip partimiz kapatılmak istenmektedir. 
  
Partimiz DTP yi kapatmak kürt sorununda çözümsüzlükte ısrardır. DTP Kürtlerin sorunlarını ve gerçek taleplerini dile getirmektedir. 1990 yıllardan beri aynı talepleri dile getiren siyasal partiler olan HEP, ÖZDEP, DEP, ve HADEP kapatılmış, dehap ise kapatılma davası sürerken kendisini fes etmiştir. Bu tutumda ısrar Kürtlerin farklı kimlik, kültür ve inançlarının inkar edilmeye devam edileceğini göstermektedir. Oysa Kürtler kültürel kimlikleriyle katıldıkları demokratik cumhuriyetin özgür yurttaşları olarak Türkiye’nin demokratikleşmesinde motor rol oynayacaklardır.’’ Dedi.

Parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasının ardından kapatılma davası alkışlarla protesto edildi.
   
Grup daha sonra sessizce parti binasına girdi.


Bu haber 3092 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü