DTP'Lİ BİNİCİ ''ÖCALAN'IN YOL HARİTASI DİKKATE ALINSIN''

Ali LEYLAK/ŞANLIURFADEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, demokratik açılım için açıklanması beklenen yol haritasının İmralı'da ağırlaştırılmış

DTP'Lİ BİNİCİ ''ÖCALAN'IN YOL HARİTASI DİKKATE ALINSIN''
31 Ağustos 2009 - 21:01
ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan tarafından büyük emeklerle hazırlandığını söyledi. Binici, Öcalan'ın 160 sayfalık ‘yol haritasının' dikkate alınması gerektiğini sorunun taraflarının Türkiye Cumhuriyeti sistemi ile ‘Kürtler'in önderi' olarak nitelendirdiği Öcalan olduğunu söyledi.

DTP'li İbrahim Binici, partililer ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, kısa süre önce molotoflu saldırıya uğrayan DTP'ye ait Yenişehir irtibat bürosunda şölen düzenlendi. Kürtçe türkülerin çalındığı şenlikte, DTP'liler halay çekti. Sık sık Kürtçe ‘Biji serok Apo’ (Yaşasın Başkan Apo), ‘Be serok jiyan na be’ (Başkan Aposuz yaşam olmaz) sloganlarının atıldığı şenlikte konuşma yapan DTP Milletvekili İbrahim Binici, çatışmalı ortam devam ettikçe Türkiye'deki sorunların çözülemeyeceğini söyledi. Kürtler'in ilk anayasada temel haklarını koruduğunu ve bu belgelerin şu an parlamentoda mevcut olduğunu belirten Binici, “1923 Anayasası'ndan sonra Kürtler yok sayıldı. Ancak, bu ülkede Kürtler de yaşıyor. Bu halkın dili, kimliği ve özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır. Dilimiz bizim varlık gerekçemizdir” dedi.

Hükümetten inkar ve imhayı ortadan kaldıracak çözümlerin üretildiği demokratik açılım beklediklerini söyleyen DTP'li Binici, şöyle devam etti: “Kürt halkı özgürlük çemberi daraltılmış bir ortamda topladığı 3.5 milyon imza ile ‘Sayın Öcalan, benim siyasi irademdir’ dedi. Bugün, Sayın Öcalan, büyük emeklerle 160 sayfalık yol haritası hazırladı. Bu yol haritasını devlet dikkate almak zorundadır. Bu sorunun iki tarafı vardır. Biri inkarı dayatan Türkiye Cumhuriyeti sistemi, diğeri buna karşı mücadele eden Kürt özgürlük mücadelesi ve onun önderi Sayın Öcalan'dır.” Binici’nin konuşmasının ardından Kürtçe müzik eşliğinde partilileriyle birlikte halay çekti. Gece geç saatlere kadar eğlenen DTP'liler, daha sonra dağıldı.

Not: Haber fotoğrafı arşivden alınmıştır.
Bu haber 2444 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış